Home Vijesti Burić odgovorio ‘nepotpisanom autoru iz Zajca’: Građani imaju pravo znati kako se...

Burić odgovorio ‘nepotpisanom autoru iz Zajca’: Građani imaju pravo znati kako se troše njihovi novci!

1983
0
foto: rijeka.hr

foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr
Nakon reagiranja HNK Zajc na tiskovnu konferenciju Hrvoja Burića, s reagiranjem se ponovno oglasio Burić čiji odgovor prenosimo u cijelosti:

‘Najprije moramo konstatirati da spomenuto reagiranje različiti mediji prenose različito, točnije, neki od njih uljepšavaju izvorni tekst pa njihovi čitatelji, nažalost, ne mogu dobiti pravi uvid u aroganciju i bahatost kojom se u tom tekstu razbacuje anonimni autor. Već sama činjenica da tekst nije potpisan govori o kukavičluku vodstva ove ustanove koje uvredama nastoji sakriti strah od raskrinkavanja njihove gramzljivosti i nesposobnosti. Netransparentnost u HNK udomaćila se je očito u svim njegovim aktivnostima pa tako osim što nikome ne žele polagati račune ne smatraju obvezom ni potpisivati reagiranja.

Tako “hrabri” anonimni autor mene naziva lokalnim političkim klaunom, a okruženje u kojem djelujem “propali politički cirkus”. Nadalje me naziva lokalnim političkim amaterom bez imalo poduzetne inteligencije i na kraju me još upućuje da se najavim intendantu koji će mi navodno pokazati financijska izviješća.

Najprije valja istaknuti da uvrede i omalovažavanja zorno prikazuju nivo kulture kojom se vodstvo HNK odnosi prema instituciji koja mu je osnivač i njenim članovima. Ako sam ja kao dopredsjednik Gradskog vijeća, dakle klaun, onda se valjda “propalim političkim cirkusom” naziva Gradsko vijeće.

E pa dragi nepotpisani autore, taj “propali politički cirkus” kako ga ti nazivaš je najviše predstavničko tijelo Grada Rijeke koje svake godine iz gradskog proračuna izdvaja sredstva za funkcioniranje HNK, a time, pored ostalog, i za tvoju plaću. Kako sam već navodio radi se o više od 40 milijuna kuna i ja osobno kao predstavnik građana imam pravo i želim znati kako se troši javni novac građana Rijeke!

Ukoliko mi ne budu dostavljeni traženi podaci i bude povrijeđeno moje pravo na pristup informacijama za isto ćemo se boriti svim pravnim sredstvima!

Napominjem da sam ja upit poslao pismenim putem i tražim pismeni odgovor i to, ponavljam, u svojstvu dopredsjednika Gradskog vijeća, najvišeg tijela Grada Rijeke, osnivača te ustanove, a informacije koje tražim neće biti javno objavljivane već služe isključivo za provjeru.
Ukoliko je sve ispravno, a honorari nisu neproporcionalno visoki već su manji od uobičajenih, kako “nepoznati autor” iz HNK navodi u svom reagiranju, ne vidim nikakav razlog zašto mi tako nije odgovoreno već na moj prvi upit. Jedino moguće objašnjenje u tom slučaju je osjećaj nedodirljivosti koje prožima oligarhe riječkog kazališta, ekipu koja je uvjerena da pripada višoj kasti i koja sigurno uhljebljena u krilu svog vrhovnog zaštitnika, gradonačelnika Obersnela, nema potrebu ni obvezu razgovarati s nižim slojevima, kmetovima, koji bi usput valjda trebali biti sretni što kazališnim bogovima mogu omogućiti da svoje intimuse plaćaju koliko i kad im se prohtije, zaključuje nezavisni gradski vijećnik Hrvoje Burić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here