Home Vijesti Burić prozvao HNK Zajc za pljačku

Burić prozvao HNK Zajc za pljačku

1950
0

buricO svojim saznanjima o netransparentnosti i pljački u riječkom HNK-a Ivana plemenitog Zajca, danas je ispred zgrade gradske uprave govorio Hrvoje Burić, nezavisni vijećnik i potpredsjednik riječkog Gradskog vijeća, prenosi Radio Rijeka.

Naglasio je da Grad Rijeka iz proračuna na žiro račun kazališta uplaćuje 40 milijuna kuna, a na njegove upite o indicijama da se milijunski honorari isplaćuju gostujućim umjetnicima, opernoj pjevačici Dunji Vejzović i finskom dirigentu Ville Matvejeffu, iz Kazališta je dobio službeni odgovor da se radi o poslovnoj tajni. Za, kako kaže, pljačku, prozvao je gradonačelnika Vojka Obersnela, pročelnika za kulturu Ivana Šarara i predsjednika Kazališnog vijeća Nenada Šegvića.

Na pitanje novinara o indicijama, Burić se pozvao na izvore iz Kazališta. “Postoje dobri ljudi u Kazalištu koji mi dostave informacije i imam indicije da se radi o vrlo ozbiljnim iznosima. Podsjetit ću kako gospodin Ville Matvejeff ima ugovor na dvije godine, za 2016. i 2017. Dakle, moramo znati, koliki se iznosi, ako se radi o javnom novcu, isplaćuju gospodinu finskom dirigentu. Isto tako, angažiran je gospodin Šipuš, bivši ministar kulture. Koliko je on plaćen za to? Koje su sve tvrtke s kojima je Kazalište potpisalo ugovor i koji se to bonusi isplaćuju”, pita Burić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here