Home Vijesti Burić: U drugom krugu lokalnih izbora ne prihvaćamo ništa osim pobjede

Burić: U drugom krugu lokalnih izbora ne prihvaćamo ništa osim pobjede

64
1

Hrvoje Burić, kandidat za gradonačelnika grada Rijeke te kandidati za zamjenika gradonačelnika, Marinko Koljanin i Morana Jokić, na današnjoj konferenciji za medije zahvalili su glasačima te otkrili svoja očekivanja za drugi krug lokalnih izbora.

Burić se zahvalio svima koji su izašli na jučerašnje lokalne izbore bez obzira na to koju su opciju na njima zaokružili, a posebno onima koji su odabrali upravo Nezavisnu listu Hrvoja Burića te, samim time, Rijeku budućnosti.

„Rezultat koji smo ostvarili potvrđuje da se Rijeka probudila iz sna. Štoviše, potvrda je to da je došlo vrijeme kada umorni moraju odstupiti jer umoran čovjek može jedino obećavati, kao sto je i obećavao dugih 17 godina, ali ne i ispunjavati. Jednako tako, ostvareni rezultat pokazao je da su građani željni promjena i svjesni realnosti u kojoj žive, a ta realnost do sada nije bila ista za sve Riječane. Nekim interesnim skupinama je pogodovala više, a znamo i kojima, dok je sve ostale Riječane stavljala na marginu. Dosta je bilo Rijeke za pojedince“, naglasio je Hrvoje Burić.

Kandidat za gradonačelnika, Hrvoje Burić, zahvalio je i svojim protukandidatima koji su svojom kandidaturom i programima pokazali da, kao i on, žele bolju i sretniju Rijeku, a njihove simpatizere pozvao da ga u drugom krugu prepoznaju kao kandidata promjene.

„Danas imamo jedinstvenu i neponovljivu priliku prekinuti začarani krug monopolističke politike.. Svaki glas je bitan i svaki glas može utjecati na to koliko će nam život u Rijeci biti dobar. Stoga ovom prilikom pozivam sve one koji dosad nisu htjeli izaći na izbore da pokažu da je pravo vrijeme da se čuje i njihov glas i da izlaskom na izbore upravo oni imaju snagu odlučiti i pokrenuti riječko proljeće“,zaključio je Burić.

Marinko Koljanin, kandidat za zamjenika gradonačelnika, izrazio je zadovoljstvo rezultatima u prvom krugu, a posebno je pohvalio uspjeh županijske liste koja je osvojila dva mandata. Osvrnuo se i na veličanstvenu pobjedu HNK Rijeka koji je nekad i sam uspješno i ponosno vodio.

„Jučer smo imali priliku na primjeru HNK Rijeka vidjeti da je pobjeda protiv sustava itekako moguća. Ponosan sam da sam sudjelovao u radu kluba te da smo još u moje vrijeme Mamića potjerali iz svečane lože i upozoravali na nepravilnosti u hrvatskom nogometu. Sada nas čeka nova uzbudljiva utakmica u kojoj, kao i HNK Rijeka, ne prihvaćamo ništa osim pobjede“, optimistično je izjavio Koljanin.

Morana Jokić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, također se zahvalila biračima i apelirala da u drugi krug izbora izađu u što većem broju.

„Dodatno ojačani vašom podrškom, u nedjelju, 4. lipnja još ćemo jednom potvrditi da Rijeka bira napredak“, zaključila je Jokić.

Previous articleKomadina pobijedio u prvom krugu ali ostao bez većine u Županijskoj skupštini!
Next articleNenad Bunjac: Rijeka je titulom slomila kičmu korumpiranom hrvatskom nogometu

1 COMMENT

 1. Budaletina koja nikad nije bio HDZovac, a najmanje i nezavisni, bio je dio lakome, nesposobne, kvarne i bahate HDZove ekipe koja je sudila i presudila (i) Preluku, najatraktivnijoj i najdublje u centralniju EU uvučenoj vali Mediterana. Redom nabrojite stručnjake iz i oko HDZa koji su tamo “vladali”, i to će biti pravi krivci za to ruglo čak i od “buvljaka”, a ne samo od svega ostalog.
  Sad Burićev parner zaziva hitnu i brzu promjenu stanja, što znači da i to treba dobit netko preko žita i mimo pravila. Čemu hinjena žurba i brzina jedino i služi.
  Očito i uvijek i oduvijek blesaviji i neinteligentni Burić, sposoban samo za služenje jednako kvarnim poput sebe, no barem malo inteligentnijim i okretnijim. Što i nije teško, koliko je on sam uistinu u pravom smislu budaletina. Kako rekoh, bio i ostao … Tko ga poznaje ili je išao s njim u školu, znat će i bolje od mene.
  A kad bi tko dohvatio kako je taj njegov “pionirski” faktoring poslovao, imao bi on što objašnjavat. Za naivne: Faktoring je npr. kad npr. škver ili kakav gigant s namjerom ciljano duguje nekom kooperantu podeblje prenapuhanih milijun kuna, ili u pravilu puno više … Pa faktoring firma “otkupi” dug za dvije trećine iznosa ili manje, jer npr. škver – kako rekoh, namjerno i smisleno – oteže s isplatom dok se kooperantu sve ne zgadi ili ne postane neizdrživo. No, kako je i tako račun prenapuhan (u čemu je inače, nevezano za temu, aktualni tajnik HDZa pravi stručnjak), i pola iznosa je mila majka … Onda preko noći škver – jer je vlasnik (naravno, fiktivni) faktoring firme pozicionirani HDZovac i/ili okoHDZovac koji političkim utjecajem, a najčešće i reketom (jer i oni u škveru neumoljivo i neutaživo te susretljivošću financijske policije i porezne uprave nekažnjeno kontinuirano kradu iz njega, a država sve subvencionira, zadužujući ne samo ove nego i nove naraštaje) – plati puni iznos faktoring firmi i svi veseli i berićetni … do iduće prilike.
  Najbolje pitat jednog zalizanog iz te ondasšnje financijskopolicijske, pardon, financijskopolitičke “polasebipolašarcu” mafije (isprika Mafiji, ona barem ima kodeks ponašanja i poneka korektna pravila koja su sveta) koji je sav svoj mladostranački i kasniji radni staž posvetio samo tome, kako to ide … Ako je zaboravio, ima ih dovoljno koji će ga podsjetit kad za to dođe vrijeme. I njega i nju …
  Naravno, kao i uvijek kako mislim(o), kroz javnost, medije i sustav koji će prije ili kasnije profunkcionirat, podjednako i policijski i pravosudni, a zatvorski i tako već funkcionira.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here