Home Sport Ćaleta-Car minutu prije ponoći potpisao za kultnog premierligaša

Ćaleta-Car minutu prije ponoći potpisao za kultnog premierligaša

310
0

Duje Ćaleta-Car, stoper reprezentacije Hrvatske i do kasno sinoć Olympique Marseillea je dva tjedna prije 26. rođendana i u doslovno zadnjim minutama prijelaznog roka potpisao za novi klub. Nakon četiri godine je s juga Francuske preselio na jug Engleske.

Njegov novi poslodavac je Southampton, klub ogromne tradicije, star 136 godina i jedan od osnivača Premier League. Klub koji je prošlu sezonu završio na 15. mjestu jedne od najjačih liga svijeta je vijest da je Ćaleta-Car njegov novi igrač objavio minutu poslije ponoći, točnije odmah nakon zaključenja trgovanja nogometašima rečenicom “Duje Ćaleta-Car je Svetac!” Tako naime u Engleskoj zovu Southampton jer je još u 19. stoljeću osnovan kao crkveni klub.

Transfermarkt piše da je premierligaš za Ćaletu-Cara francuskom velikanu platio odštetu od 10 milijuna eura. To je gotovo polovica od iznosa kojeg je Marseille dao za Šibenčanina kada ga je u ljeto 2018. doveo iz Salzburga za 19 milijuna eura.

Marseille već neko vrijeme nije više računao na stopera i želio ga je svakako prodati u netom završenom ljetnom prijelaznom roku jer je ušao u zadnju godinu ugovora, a nijedna od strana nije bila zainteresirana za produljenje suradnje.

Tako da se status hrvatskog braniča nije popravio dolaskom Igora Tudora za trenera Marseillea. Otkako je on preuzeo klub, Ćaleti je dao tek sedam minuta u prvih pet utakmica ove sezone. No, Marseille je prošlost, a sadašnjost i budućnost Ćalete-Cara je Southampton.

Sveci su prošlu sezonu završili samo pet bodova od zone ispadanja, pa su za ovu napravili temeljiti redizajn i pomlađivanje momčadi. Prodali su, otpustili i posudili čak 26 igrača, a doveli njih deset, od kojih najstariji ima 25 godina. Posebno su aktivni bili sinoć i noćas, kada su na samom kraju prijelaznog roka doveli četiri nova igrača, među kojima i Ćaletu-Cara. Southampton je na ljetne prinove potrošio 66 milijuna eura.

Previous articleUkrajinka se zbog rata odbila rukovati s Bjeloruskinjom
Next articleRijeka dodatno oslabljena u Maksimiru, Selahi se ženi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here