Home Vijesti Capak Pfizeru prijavio da možemo izvući više cjepiva iz bočice, sad nam...

Capak Pfizeru prijavio da možemo izvući više cjepiva iz bočice, sad nam naplaćuje više!

960
0

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capaka na presici Nacionalnog stožera rekao je da nema zabilježenih nuspojava Moderninog cjepiva.

“Koliko se građana prijavilo za cijepljenje ne znam točno. Razlikuje se od liječnika do liječnika, kod nekih je vrlo malo, kod nekih trećina ili pola osiguranika. Interes raste, povećava se”, rekao je Capak.

Šef HZJZ-a je iznio neobičnu informaciju da je Hrvatska, ali i neke druge zemlje, shvatila da u Pfizerovim bočicama ima šest, a ne pet doza kako je deklatirano.

“Mi smo imali deklariranih pet doza po bočici. Kolege su nam javljali da su mogli navući i šest, sedam. Tražili smo objašnjenje, Pfizer je rekao da je to moguće. Kako je do toga došlo, pitajte Pfizer”, rekao je Capak.

“Neki su imali igle za navlačenje od 2 mm, a neki od 1 mm. Neke zemlje nisu mogle nabaviti manje šprice, mi imamo te i možemo od početka navlačiti više”, dodala je Vera Katalinić-Janković, pomoćnica ministra zdravstva.

Na pitanje Indexovog novinara, Capak je potvrdio da nam sada Pfizer naplaćuje skuplje.

“Mi smo Pfizer pitali hoće li rezultati biti isti ako se uzima šest doza. Odlučili su da će to i naplaćivati sada, umjesto pet doza naplatit će šest. To je nuspojava onoga što smo mi prijavili”, rekao je Capak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here