Home Mozaik Čeferin: Maksimir je sramotan

Čeferin: Maksimir je sramotan

77
0

Na Hvaru zasjeda UEFA-in izvršni odbor, a tamo je i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin. Slovenac je ondje upitan o Maksimiru i hrvatskom nacionalnom stadionu. Čeferin je odgovorio na pitanje može li UEFA pomoći Hrvatskoj da izgradi moderan stadion.

“Dugo pričamo o tome, s predsjednikom Kustićem sada i malo konkretnije. Ali moraju pomoći vlade i lokalne vlasti. Stadion je sramotan, pogotovo kada je zatvorena jedna tribina. Čudo je kakve rezultate imate s takvim stadionom. Svim nogometnim federacijama dajemo novac za infrastrukturu. Primjerice, u Sloveniji je 80 posto sredstava za stadione došlo iz UEFA-e. Mi imamo sredstva, ali moraju vlade, savezi i lokalne zajednice dati doprinos.”

HNS-ov predsjednik Marijan Kustić je dodao: “Hvala svima koji su sudjelovali, prije svih predsjedniku Čeferinu koji je napravio veliku promociju Hrvatske i pružio podršku HNS-u. I sam dolazim s otoka, znam kako je na otoku teško organizirati nogometne škole. Ovo je događaj koji će djeca prepričavati godinama.”

Hrvatska u četvrtak dočekuje Dansku u petom kolu Lige nacija na Maksimiru, a u nedjelju gostuje kod Austrije. Dalićeva reprezentacija ima dobru priliku za plasman u završnicu UEFA-inog turnira.

Previous articleMarin Račić: Blažević se izruguje s građanima, a SDP i HDZ si čuvaju leđa!
Next articlePogledajte kako izgledaju kontejneri u Kataru u kojima noćenje stoji 1500 kuna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here