Home Mozaik Centrom Rijeke protekla rijeka maškarane djece

Centrom Rijeke protekla rijeka maškarane djece

73
0

Malo-veliko finale Riječkog karnevala 2014. ponovno je uspjelo nadmudriti vrijeme i bez kapi kiše pokazati svu maštu, kreativnost i veselje djece koja su sudjelovala u ovogodišnjoj Dječjoj karnevalskoj povorci. Preko 5.000 djece u 72 grupe pokazalo je svoje maškarane kreacije, proplesalo duž cijele rute i pred svakom od 4 pozornice odradilo poseban program kojim su se predstavili brojnim gledateljima. Maškaricama iz hrvatskih vrtića i škola pridružile su se i dvije grupe iz Slovenije.

Prije same povorke, na Korzu su okupljene zagrijavale Prve riječke mažoretkinje uz zborove Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a gradonačelnik Vojko Obersnel je na glavnoj pozornici primio male predstavnike maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci. Nakon toga krenuo je pravi show, povorka predvođena Kraljicom Riječkog karnevala Vedranom Šeguljom i Meštrom Tonijem te malim princom i princezom Riječkog karnevala, Leom Čaval i Bornom Javorcem, okrunjenim u sklopu Izbora princa i princeze u Tower Centeru Rijeka.

Ova povorka, mala samo po prosječnoj visini sudionika, nikako po brojnosti, još je jednom začarala Korzo i sve prisutne, a mali su se sudionici povorke nastavili zabavljati u zgradi Ex port Delta gdje je samo za njih postavljena još jedna pozornica. Za sve kojima malih maškara nije bilo dosta, Botel Marina i KUC Kalvarija ponudili su i danas dječje maškarane balove koji se održavaju svaki vikend od početka pa sve do kraja Riječkog karnevala.

Često se može čuti da je Dječja karnevalska povorka najbolji pokazatelj budućnosti Riječkog karnevala, a prema broju sudionika koji je svake godine sve veći – Riječki karneval itekako ima budućnost. Uz veliki interes gledatelja koji su se spustili na Korzo pratiti povorku, svake godine raste i broj online gledatelja, koji su povorku odgledali putem službene stranice Riječkog karnevala – ovog je puta bilo 16.361 pogleda stranice iz 54 zemlje.

Previous articleRezerve prema ARS-ovoj inicijativi, razgovori ipak mogući?
Next articleRUSI DOLAZE: Riječka rafinerija opskrbljivat će cijelu Sloveniju?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here