Home Sport Ćiro: Ako neki opet ne pokažu da se može računati na njih,...

Ćiro: Ako neki opet ne pokažu da se može računati na njih, znači da ne može

163
0

Hrvatska je natjecanje u Ligi nacija započela iznenađujućim i teškim porazom od Austrije 3:0 u Osijeku. Gubila je naša reprezentacija u prošlim izdanjima ovog natjecanja 6:0 od Španjolske i 4:1 od Portugala, ali nikad ju ovako nije razbio protivnik slabijeg renomea.

Ipak, ne treba dramatizirati, smatra Ćiro Blažević, najuspješniji hrvatski izbornik prije Zlatka Dalića, kojem i dalje daje potpunu podršku, ali u kratkom razgovoru za Index upozorio je igrače koji nisu iskoristili jučerašnju priliku da ih neće dobiti još puno.

Kako komentirate poraz od Austrije?

Ne treba dramatizirati. Moglo je biti i drukčije. Istina je da smo dominirali u posjedu i trebali zabiti u prvom poluvremenu. Svi smo bili svjesni da je trebalo zabiti, jer kad primiš, to demoralizira. Ali zbog pokazatelja koliko su držali loptu i koliko udaraca uputili, ostajem optimist. Možda nam je trebala šamarčina da se trgnemo.

Treba li zabrinjavati ovaj poraz?

Zabrinjavanje je neophodan faktor za uspjeh. Zabrinjavanje je kad si opušten i kažeš “lako ćemo”, onda sve ode u pičku materinu. Ne smiješ ne biti spreman za totalni angažman, ne smije te ništa poremetiti u potrebi cijele angažiranosti i pažnje. Nadam se da će ovo dati na razmišljanje onima koji su imali priliku pokazati da se na njih može računati. Ako opet ne pokažu, to znači da ne može.

Doživljavate li Ligu nacija kao ozbiljno natjecanje ili kao priliku za isprobavanje?

Ne možeš se s reprezentacijom zajebavati. Eksperimenti se rade, ali Dalić ima bogomdan talent da prepozna tko je, a tko nije. Nekad ti i jedan igrač može biti presudan da stvari budu drukčije, falilo je malo iskustva u zadnjoj liniji, lako su nam došli do golova, što nisu smjeli.

Je li vam se itko svidio od igrača iz drugog plana? Ili uopće?

Kovačić je pokazao moć u startnom smislu, on kad krene, svi mu gledaju u leđa, ali treba to češće raditi. Treba biti više nazočan jer ima koncentrat talenta koji uvijek može okrenuti situaciju nabolje.

Što mislite o tome da se u razmaku od 10 dana igraju četiri utakmice?

Ne može se promijeniti, ali to nije normalno. Svatko ima svoj limit, nitko nema neiscrpnu energiju da može akumulirati umor. Tijelo se mora rekuperirati da učinak bude adekvatan talentu, jer kod umora i glava ni reakcije nisu prave. Dobro je da Dalić to vodi i rekuperira, očekujem da će protiv Francuske sve biti puno bolje.

Previous articleOglasila se djevojka koja je blokirala Čilićev meč godine: Odlučili smo djelovati, nikoga nije briga!
Next articleTurci javljaju da je Rijeka primila službenu ponudu za Roberta Murića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here