Home Vijesti Čovjeku koji je ubio monstruma u Cetinju već je bilo suđeno zbog...

Čovjeku koji je ubio monstruma u Cetinju već je bilo suđeno zbog ubojstva!

491
0

Nenad Kaluđerović iz Cetinja, za kojeg se vjeruje da je ispalio smrtonosni hitac u masovnog ubojicu Vuka Borilovića (34) i spriječio još veći masakr, ima “bogatu” prošlost, a jedan detalj iz 2006. posebno je zanimljiv jer povezuje ga na više s jednim zločinom koji je te godine potresao Cetinje.

Naime, 2006. godine, 13. kolovoza, gotovo 16 godina nakon krvavog masakra u Boriloviću, Željko Jovanović ubijen je u Bajovoj ulici na Cetinju, ispred restorana Ambasador, oko 22 sata. Kako je tada priopćila policija, za ubojstvo je osumnjičen Nenad Kaluđerović, za kojim se u to vrijeme tragalo.

Isti taj Nenad Kaluđerović, koji je jučer ponovno dospio u žižu javnosti, prema pisanju crnogorskog portala “Standard”, nakon ubojstva Borilovića pobjegao je, a policija s njim pregovara da se preda.

Kako su mediji objavili 2006. nakon ubojstva Jovanovića, obitelj ubijenog Željka Jovanovića u pismima crnogorskim vlastima tvrdila je da je Kaluđerović nakon ubojstva pušten u bijeg, da cetinjska policija uopće nije blokirala grad te da MUP za njim praktički ne traga aktivno.

Obitelji Jovanović osobno je odgovorio Filip Vujanović, tadašnji predsjednik Crne Gore, koji ih je u lipnju 2008. obavijestio da je za Nenadom Kaluđerovićem raspisana domaća, državna i međunarodna tjeralica preko Interpola Podgorica, te da su operativni podaci Policija navodi da je jedno vrijeme boravio u BiH, a da se sada nalazi u Rusiji”.

Nakon više od dvije godine bjekstva, Nenad Kaluđerović se u studenom 2008. sam prijavio pravosudnim tijelima Crne Gore, piše crnogorski “Monitor”. Na suđenju je izjavio da se ne osjeća krivim i da nije ubio Željka Jovanovića. Naveo je da je ranije bio u pritvoru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva, ali je na kraju pušten te da ne želi bezrazložno ponovno biti u zatvoru.

Prema pisanju “Monitora”, u listopadu 2010. Viši sud u Podgorici osudio je Kaluđerovića na 10 godina zatvora zbog ubojstva Željka Jovanovića. U presudi je navedeno da je tijekom tučnjave okrivljeni Nenad Kaluđerović iz pištolja nepoznate marke kalibra 9 mm u Željka Jovanovića ispalio hitac koji ga je pogodio u glavu od čega mu je zadobio tešku tjelesnu ozljedu od koje je preminuo. u 23:25 sati. Nakon sedam mjeseci, Apelacijski sud Crne Gore vratio je predmet prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje, pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem. Isti dan je pušten iz pritvora.

Drugostupanjski sud smatra da “činjenice utvrđene u postupku iz indicija-indicija nisu dovoljne za siguran zaključak da je optuženik Kaluđerović Nenad lišio života oštećenog Jovanović Željka”.

Kaluđerović je pravomoćno oslobođen optužbi za ubojstvo Jovanovića u listopadu 2012. godine. Oslobađajuća presuda izazvala je burne reakcije Vidosave Jovanović, majke ubijenog Željka. Nakon što je prosvjedovala u sudnici, osiguranje ju je udaljilo iz zgrade suda, a onda je još dvadesetak minuta plakala i psovala.

Crnogorski mediji su tada pisali da je Vidosava Jovanović, vidno potresena, u nekoliko navrata rekla:

– Ne mogu više ovako živjeti, ne mogu ovo preživjeti!

Tijelo Vidosave Jovanović pronađeno je dva dana kasnije u Morači. Svoje je muke prekratila samoubojstvom.

Kaluđeroviću se medijski trag gubio gotovo 10 godina, sve do rujna prošle godine. Tada je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo terorizma, jer je bio dio skupine koja je pokušala spriječiti ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

Kako piše crnogorska “Pobjeda”, N.K. je uhićen u centru Cetinja, na Balšića pijaci, i odmah odveden u “Limenku” u Podgorici, nekadašnje sjedište Centra bezbjednosti Podgorica.

Kaluđerović i jedna od Borilovićevih žrtava Mitar Mitrović bili su vjenčani kumovi. A Mitrović je bio i u braku s Milošem Martinovićem, čiju je suprugu i dvoje djece Borilović prvi ubio.

Previous articleŠokantna scena u noćnom klubu: Goli se popeli na šank i navalili, gosti snimali i navijali (VIDEO)
Next articleJe li Marić otišao zbog optužnice protiv Pavičića?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here