Home Sport Dan kada je Rijeci ukradeno prvenstvo!

Dan kada je Rijeci ukradeno prvenstvo!

3367
0

Na današnji dan prije 21 godinu Rijeci je ukradeno nogometno prvenstvo Hrvatske.

Rijeci je za naslov trebala pobjeda protiv Osijeka, igrala se 89. minuta, bilo je 1-1. Barnabás Sztipánovics je zdesna centrirao, Admir Hasančić glavom zabio, a pomoći sudac Zoran Krečak dignuo zastavicu i ušao u crnu povijest Prve HNL.

Glavni sudac Alojzije Šupraha priznao je pomoćnikovu odluku. Na Kantridi se više nije ni skandiralo ‘Canjuga pe..ru’! Stadion je utihnuo, a 25 tisuća ljudi se sa suznim očima razilazilo sa stadiona.

Završilo je 1:1, naslov je osvojila ondašnja Croatija tj. današnji Dinamo, a predsjednik HNS-a, pokojni Vlatko Marković konstatirao je kako je “naslov osvojio najkatoličkiji hrvatski klub”, a na sugestiju kako snimka slovenske Pop TV baca do bola mrku sjenu na odluku o zaleđu odgovorio je:

– Nećemo valjda na temelju snimke slovenske televizije procjenjivati je li gol regularan ili ne? Je li mrlja na prvenstvu i Rijekin penal kad smo mi igrali u Maksimiru?

Dok je cijeli Kvarner tugovao zbog nepravde, na maksimirskom stadionu slavili su samo igrači Croatije. Tribine su im bile prazne.

Tehnologija je godinama poslije dokazala da zaleđa nije bilo. Za tek 10-ak centimetara, ali Hasančić je bio u dozvoljenoj poziciji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here