Vijesti

Danijela Mihalić Gračan bila Kolindin kandidat za ministricu turizma!

Danijela Mihalić Gračan bila Kolindin kandidat za ministricu turizma!

Nakon što je Boris Jokić, bivši voditelj Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu, u intervjuu za Točku na tjedan N1 televizije izjavio da je krajem 2015. godine pristao na poziv predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović da postane ministar znanosti i obrazovanja, predsjednica je potvrdila da je doista u to vrijeme imala spremne kandidate za novu Vladu RH. Naime, nakon pet krugova konzultacija o formiranju vlade postojala je opasnost da ne bude sastavljena potrebna parlamentarna većina pa bi Hrvatska ostala bez vlade.

Predsjednica se držala odredbi Ustava

“U iznimno osjetljivim okolnostima predsjednica se striktno držala odredbi Ustava i cijeli proces vodila uvažavajući stručno mišljenje najuglednijih hrvatskih profesora ustavnog prava. U sklopu tog procesa, predsjednica je obavila razgovore s brojnim pojedincima kako bi u slučaju potrebe, tj. neuspjeha konzultacija, mogla imenovati nestranačku Vladu koja bi, sukladno Ustavu, zemlju vodila do novih izbora. Jedan od kandidata za ministra obrazovanja bio je i g. Boris Jokić koji je izrazio spremnost prihvatiti tu dužnost. No, kako je u međuvremenu ostvarena potrebna parlamentarna većina, s mandatarom g. Tihomirom Oreškovićem ni do kakvog formiranja nestranačke Vlade nije došlo”, odgovoren je iz Uzreda predsjednice na upit N1 Televizije.

Evo kako bi izgledala nestranačka Vlada

Jutarnji list objavio je imena o istalih potencijalnih ministara u toj nestranačkoj vladi koju je trebao voditi Damir Vanđelić, aktualni predsjednik uprave Croatia osiguranja. Uz premijersku funkciju trebao je obnašati i dužnost ministra gospodarstva.
Evo i ostalih kandidata s kojima je, prema izvorima Jutarnjeg lista, predsjednica razgovarala o preuzimanju dužnosti u nestranačkoj vladi: Mate Granić – ministar vanjskih i europskih poslova, Nikola Brzica – ministar obrane; Anamarija Kirinić – ministrica unutarnjih poslova; Bruna Esih – ministrica socijalne skrbi; Ljiljana Levatić-Uskoković – ministrica pravosuđa; Danijela Mihalić Gračan – ministrica turizma; Milana Vuković Runjić – ministrica kulture; Mario Zovak – ministar zdravstva; Mate Radeljić – ministar uprave; Zdravko Marić – ministar financija; Boris Jokić – ministar znanosti i obrazovanja; Miroslav Božić – ministar poljoprivrede; Jadranka Juriša – ministrica prometa; Nataša Mikuš Žigman – ministrica regionalnog razvoja i fondova EU; Davorko Vidović – ministar rada i mirovinskog sustava.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.