Vijesti

Decentralizacijom Hrvatska može biti uz bok uspješnih europskih zemalja

Decentralizacijom Hrvatska može biti uz bok uspješnih europskih zemalja

Press_IDS_-_3_-_Predizborna_tribina_u_Krku_-_04.11.2015.Večeras je u prepunoj dvorani Gradske vijećnice Krka održana predizborna tribina koalicije IDS-PGS-RI. Na tribini su sudjelovali predsjednici IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku Boris Miletić, Darijo Vasilić i Danko Švorinić, ministar turizma Darko Lorencin, zastupnik IDS-a u EP-u Ivan Jakovčić, kandidatkinja na listi Tamara Moranjak, ostali uvaženi gosti te brojni građani Krka.

U odličnoj atmosferi i druženju s građanima Krka, predsjednik IDS-a je istaknuo da se na ovim izborima koalicija najuspješnijih regionalnih stranaka želi boriti za bolji životni standard naših građana, a to je moguće samo ako se Hrvatska konačno decentralizira. Zato je, kazao je, upravo decentralizacija okosnica našeg programa „Pravo na svoje“.

– Mi smo napravili program koji svakodnevno živimo, a primjer je dobre prakse u najrazvijenijim europskim zemljama. Trebamo ga primijeniti za bolji standard naših građana, naše djece, ali i generacija koje dolaze, zaključio je predsjednik IDS-a dodavši da se „u nedjelju 8. studenoga bira tko će se zaista boriti za interese naših regija i njezinih građana“.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić kazao je da „nitko ne može zastupati interese naših županija i naših građana bolje nego oni koji svakodnevno žive kroz svoje gradove, općine i županije“. Stoga je predsjednik PGS-a uvjeren da jedino jačanjem regionalne opcije možemo natjerati politički Zagreb da ispuni svoje obaveze prema Krku, Kvarneru, Rijeci, Liburni, Istri, ali i svim regijama u Hrvatskoj.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić napomenuo je da će „svaki glas na ovim izborima odlučivati hoćemo li konačno reći dosta da se o našoj svakodnevnici odlučuje iz Zagreba“. Zaključio je da „koalicija IDS-PGS-RI ima kvalitetan i provediv program, a siguran sam da ćemo se boriti i izboriti da se o našim regijama odlučuje upravo u našim krajevima.“

Prisutnima se obratio i europarlamentarac Ivan Jakovčić kazavši da je koalicija IDS-PGS-RI koalicija najuspješnijih teritorija u Hrvatskoj, koja traži svoje pravo na ubrzani razvoj – pravo na svoje!

Ministar turizma Darko Lorencin zaključio je da bi svi sektori, od turizma do kulture, poljoprivrede i gospodarstva, mogli daleko bolje funkcionirati da se decentraliziraju. – Samo takav sustav može doprinijeti da Hrvatska bude uz bok uspješnih europskih zemalja te da građanima može nuditi usluge i standard kakvog zaslužuju.(REX)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Nastavljeno rušenje zgrade Elektromaterijala na Potoku

spDecember 18, 2018

Riječki proračun izglasan glasovima SDP-ove koalicije, Liste za Rijeku i dijela vijećnika Mosta i Živog zida

spDecember 18, 2018

Prošlog tjedna 56 lakših i dvije teže prometne nesreće

spDecember 18, 2018

Počinje izgradnja ceste D-403

spDecember 17, 2018

Promet Adamićevom ulicom od utorka ponovno u 2 trake!

spDecember 17, 2018

Komadina o prebjezima: Pitajte Obersnela, on je bio mentor Komparić Devčić

spDecember 17, 2018

Riječka profesorica odgovorila svima koji podržavaju profesora Franju: Djeca su naše ogledalo i posljedica, a ne neprijatelji

spDecember 17, 2018

Rekorder vikenda napuhao 3,22 promila, najveća izmjerena brzina 115,6 km/h

spDecember 17, 2018

Jovanoviću prelasci SDP-ovaca Bandiću ‘gadljivi do bola’

spDecember 15, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.