Home Kolumne Delegacija Liste za Rijeku na skupštini EFA-e u Meranu

Delegacija Liste za Rijeku na skupštini EFA-e u Meranu

922
0
8641616467_a55aba4a50
Skupština EFA-e u Meranu

Delegacija Liste za Rijeku nalazi se u Južnom Tirolu u Meranu na godišnjoj skupštini europske regionalističke stranke European Free Alliance. Listu za Rijeku predstavljaju Danko Švorinić koji je delegat na skupštini EFA-e te Livio Defranza kao delegat na skupštini organizacije mladih EFAy. U riječkoj delegaciji je i Predrag Miletić koji zastupa udrugu Slobodna Država Rijeka na skupštini EFA-ine fondacije CMC.

Skupština EFA-e je u znaku priprema te organizacije za izbore za EU parlament 2014. godine i očekivanih referenduma o samostalnosti Katalonije i Škotske sljedeće godine. Na skupštini je donesena je i odluka o primitku Schleswigsche Partei – Schleswig Party (SP), stranke njemačke manjine u Danskoj u punopravno članstvo. U statusu promatrača će od ove godine biti stranke Nueva Canarias i Bloc Nacionalista Valencià.

sam-canak
Danko Švorinić i Nenad Čanak

Delegacija Liste za Rijeku predvođena predsjednikom stranke Švorinićem susrela se tokom dana s delegacijom Lige socijaldemokrata Vojvodine koja je na skup pozvana u statusu gosta i koju zastupaju predsjednik Nenad Čanak te narodni poslanik u srpskoj skupštini Đorđe Stojšić. U razgovorima su dotaknute političke prilike u Hrvatskoj uoči lokalnih izbora te u Srbiji gdje se upravo danas u Novom Sadu održavaju demonstracije protiv autonomije Vojvodine. Sugovornici su se složili oko nastavka suradnje i produbljivanja dobrih odnosa ove dvije srodne stranke.(rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here