Home Vijesti Demantirao samog sebe: Ipak neće davati ostavku zbog manjih plaća

Demantirao samog sebe: Ipak neće davati ostavku zbog manjih plaća

1378
2

Ako je potrebno smanjivati plaću učiteljima i nastavnicima, ja više neću biti ministar, rekao je točno prije dva mjeseca ministar obrazovanja Željko Jovanović u središnjem Dnevniku HRT-a. Danas, kada Vlada najavljuje da od kolovoza od plaća nastavnika u osnovnim i srednjim školama oduzima dodatke na koeficijente od 3, 5, 7 i 9 posto, ovisno o godinama staža, ministar želi zadržati svoju poziciju, pa mijenja izjavu.

– Rekao sam da ću dati ostavku ako plaće prosvjetnih radnika budu padale, a da svima drugima rastu. No, ako standard prosvjetara bude drastično padao, naravno da je moje mjesto kao ministra upitno i ja ću odlučiti tad što ću učiniti – pokušao je ministar za Večernji list ublažiti svoju staru izjavu. Tada je rekao i kako je i premijera i ministra Slavka Linića upoznao s činjenicom da su prosvjetni radnici najpotplaćeniji u državi i najavio povećavanje sredstava u proračunu za sustav školstva, no čini se da ni to nije pomoglo jer će sada prosvjetari, osim što će ostati bez božićnica, regresa, dijela naknade za prijevoz i jubilarnih nagrada, dobivati i manju plaću. To očito prosvjetare čini najvećim žrtvama neuspjelih višetjednih pregovora Vlade sa zaposlenicima u javnom sektoru. Osvrnuo se jučer ministar i na besplatne školarine studentima.

– Moja je poruka da se upisuju tehnički fakulteti, biomedicinske znanosti, biotehnološke znanosti, strani jezici, to je nešto što će omogućiti svima koji završe u roku da vrlo brzo dobiju posao – rekao je ministar.

Previous articleGrad Rijeka Astoriji platio edukaciju Astorijinih djelatnika?
Next article”Bodulka” stradala u Brestu

2 COMMENTS

  1. Jovanović je poznat kao vjerodostojna osoba… Prvak grada u dizanju utega… Hahahahahahahahhahahahahahaha…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here