Home Vijesti Denona: Zabranom pušenja se krše ustavna prava pušača!

Denona: Zabranom pušenja se krše ustavna prava pušača!

1376
6

Nisam ni farizej, ni liječnik, pa ne mogu podržati opću zabranu pušenja. Jer, ta zabrana je obična liječnička farizejština kojom se krše osnovna ustavna prava pušača – kaže Luka Denona, saborski zastupnik SDP-a iz Rijeke koji se slaže s tvrdnjama da su pušači ovisnici. – Ali kažu da je ovisnost bolest, pa ako smo bolesni, onda nas ne smiju kažnjavati, nego nas moraju liječiti. Gdje je tu liječnička etika – pita Denona koji je pet-šest puta pokušao prestati pušiti, ali nije uspio.

Denona upozorava kako su nepušači postali netolerantni i kako građani koji puše “više nemaju jednaka prava kao ostali”. Problem bi riješili na druge načine: prevencijom i edukacijom djece, uvođenjem ugostiteljskih objekata za pušače i nepušače, pa i višim porezima na cigarete ako treba.

– Neka cigarete poskupe, nemam ništa protiv, ali želim imati pravo pušiti. Trebali bi postojati ugostiteljski objekti u kojima je zabranjeno pušenje i oni u kojima se smije pušiti, pa neka svatko sam odluči u koji će ući – predlaže Denona koji je jedan od tri saborska zastupnika koji su u Saboru glasali protiv potpune zabrane pušenja u Hrvatskoj.

Previous articleLjubičić čeka sina: Bit ću uz svoju Aidu u rađaonici
Next articleLEN Kup: Primorjaši potopili Portugalce

6 COMMENTS

 1. Nije ga bilo briga dok su desetljecima krsena ustavna prava nepusaca zbog onemogucavanja prava na cisti zrak.
  Govori o netolerantnosti nepusaca, a gdje je netolerantnost pusaca koji pale cigaretu bez obzira na svoje okruzenje. I koji bacaju opuske pod noge, bilo gdje.
  Proslog ljeta sjedili smo u pizzeriji na Losinju, cijela terasa nepusacka, pojavio se Talijan sa smrdljivom lulom i bahato zadimio. Mi smo se pomakli par stolova dalje, neki nisu uspjeli, konobar nemocan da ista ucini, a gad, doslovno gad, pusi i ceri se, znajuci da smeta drugima. Ali ne pusi tako u Italiji.
  Tko je stariji, sjetit se se negdasnjih yu vlakova i kupea za nepusace koje nitko nije postovao. Pet nepusaca i jedan pusac koji je dimio.
  Vrijeme je da bar jedno sezdesetak godina situacija bude obratna. I ponosan sam na netolerantnost nepusaca, premda je ona jos uvijek pojedinacna i povremena.

 2. mislim da precjenjuješ denonin mentalni sklop koji je inače negdje na razini jednostavnijih ameba. nema tu neke analize ili filozofskih propitivanja, čovjek je jednostavno protiv zabrane pušenja zato jer on puši. krasna nas ekipa zastupa u saboru.

 3. e moj denona (za koga sigurno više glasati neću!) a koliko si ti to puta zatražio pomoć lijećnika da se izliječiš od bolesti ovisnosti, a što pušenje jest?

  Zar ti i trećina stanovnika imate pravo nepušaćima (zdravima, bolesnima, djeci) namjerno oštetiti zdravlje jer se sami ne želite liječiti? A kada i sami obolite, tada iz naše zajedničke, siromašne kase otimate meni, nepušaću, novac za svoje liječenje. E stvarno nas svakakvi glupani zastupaju u saboru…

 4. uh sve se nepusaći javili….
  kako nepušaći imaju pravo getizirati pušaće gore no što su Židovi getoizirani za vrijeme rata…
  još da nam stave posebne oznake…..
  neka se u nekim lokalima zabrani pušenje ali isto tako da se uvedu lokali u kojima će boraviti samo pušaći
  rvnopravnost …imam li ja pravo da se za svoje novce trujem…DA
  a primjerice turbofolkeri nis u zabranjeni i truju moju okolinu i mozak…kao i superglasni automobili po gradu
  pa njima nitko ne zabranjuje slušanje kojekakve glazbe…
  ma ljudi budite normalni….sutra ce vam zrak naplačivati….

 5. pusaci se i po novom zakonu imaju pravo trovati ali više nemaju pravo trovati i druge u zatvorenim javnim prostorima. radi se o civilizacijskom dostignucu, ako su ga prihvatili i turci, mozemo i mi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here