Home Vijesti DHMZ uključio alarme: Jaka bura u riječkoj regiji, narančasto upozorenje za velebitski...

DHMZ uključio alarme: Jaka bura u riječkoj regiji, narančasto upozorenje za velebitski kanal

174
0
d0cd8841 f627 4e65 ac93 c4402e3396db
DHMZ

DHMZ prognozira da će u Dalmaciji danas prevladavati suho i sunčano vrijeme, dok će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Najviše dnevne temperature kretat će se od 24 do 29°C, dok će na Jadranu biti između 29 i 34°C.

Moguća kiša i pljuskovi

Iako će većinom biti suho, mjestimično bi moglo pasti malo kiše. Na istoku Hrvatske lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom, a poslijepodne i navečer mogući su izraženiji pljuskovi.

Vjetroviti uvjeti

Vjetar će uglavnom biti umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati sjeverozapadnjak i bura, a podno Velebita očekuju se jaki udari bure s olujnim brzinama. Sredinom dana na jugu uz obalu će puhati jugozapadnjak.

Narančasti Meteoalarm za velebitski kanal

Zbog moguće jake i olujne bure, narančasti Meteoalarm uključen je za velebitski kanal. Iz DHMZ-a upozoravaju na olujne brzine vjetra i lokalno visoke valove koji mogu ugroziti plovidbu.

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Mnogi katamarani i trajekti vjerojatno neće ploviti, stoga pratite informacije o prometu,” savjetuju iz DHMZ-a.

Jaka bura i u riječkoj regiji

Jaka bura s olujnim udarima očekuje se i u riječkoj regiji, sjevernoj Dalmaciji, na zapadnoj obali Istre te na Kvarneru i Kvarneriću, gdje je na snazi žuto upozorenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here