Home Vijesti Dina puna opasnih kemikalija, plana nema

Dina puna opasnih kemikalija, plana nema

103
0

dina_09255900 tona čak 41 vrste kemikalija, od kojih je 8 opasnih – primjerice, klor – u Dini i dalje čuvaju neplaćeni radnici, a ne postoji ni plan što će se učiniti u slučaju stečaja Dine. Tko će zbrinuti kemikalije od kojih su neke i bojni otrovi?

Opasne kemikalije u petrokemijskom kompleksu Dine u Omišlju i dalje nadziru radnici koji osam mjeseci nisu dobili plaću. Iz Udruge Eko Kvarner ocjenjuju da opasnosti od curenja kemikalija u okoliš nema, iako bi, u slučaju da do toga dođe, morali intervenirati vojska i NATO, s obzirom da neke od tih kemikalija djeluju kao bojni otrovi.

Od 41 kemikalije u pogonima kojima atesti istječu 8 je opasnih, među ostalima i klor, podaci su Eko Kvarnera. Ono što zabrinjava jest činjenica da ne postoji plan, niti se zna tko bi trebao snositi trošak sanacije i zbrinjavanja 900 tona kemikalija, ako Dina završi u stečaju. Država zna da su kemikalije u pogonima opasne i da su korištene kao bojni otrovi. To stoji u izvješću koje je Ministarstvo zaštite okoliša primilo još za mandata ministrice Mirele Holy, kaže predsjednik Eko Kvarnera Vjeran Piršić.

Općinski stožer za zaštitu i spašavanje o alarmantnoj je situaciji upozorio sve mjerodavne institucije. Reagirao je jedino ravnatelj DSUZ-a koji problem prebacuje na lokalnu samoupravu.(radio rijeka)

Previous articleDogma u Rijeci
Next articleDanas odluka o Scorijinom nasljedniku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here