Home Mozaik Dingo napao djevojčicu na australskom otoku, držao je pod vodom!

Dingo napao djevojčicu na australskom otoku, držao je pod vodom!

480
0

Dingo je jučer napao djevojčicu na Fraserovom otoku u Australiji, nakon čega je ona prevezena u bolnicu. Dijete osnovnoškolske dobi je u trenutku napada plivalo, a dingo ju je navodno zgrabio i držao pod vodom nekoliko sekundi, rekli su spasioci.

Mada su članovi obitelji odmah priskočili u pomoć i otjerali dinga, djevojčica je zadobila ozljede od ugriza po glavi i prstima. Helikopterom je prevezena u bolnicu u stabilnom stanju. Napad divljeg psa se dogodio jučer u 16.40 po lokalnom vremenu,  javlja BBC.

Na Fraserovom otoku u Queenslandu, popularnom turističkom odredištu sa statusom svjetske baštine, živi oko 200 dinga. Uvedena su stroga pravila protiv njihovog hranjenja, uz visoke kazne za prekršitelje.

Prošle je godine petogodišnji dječak helikopterom prebačen u bolnicu jer ga je divlji pas napao na plaži i izgrizao po glavi, ruci i stražnjici. 2001. dingo je ubio devetogodišnjeg dječaka u blizini kampa na otoku.

Dingo je australski divlji pas žućkaste do smeđe dlake, svjetlije na trbuhu. Djelomično je pripitomljen; može se križati sa psima. Rijetko laje, ali često zavija. Hrani se manjim klokanima, ali ubija i ovce. Lovi sam ili u porodičnim skupinama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here