Home Najnovije Dječak koji je zbog petarde ostao bez prstiju nije pri svijesti, slijede...

Dječak koji je zbog petarde ostao bez prstiju nije pri svijesti, slijede mu operacije

103
0

Devetogodišnjem dječaku jučer je petarda eksplodirala u ruci, zbog čega je ostao bez svih prstiju osim palca. Liječnici u operacijskoj sali satima su mu danas spašavali šaku, a kako je večeras rekao doktor Anko Antabak, specijalist dječje kirurgije, dječak će morati ići na još nekoliko operacija.

Dječak se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja i još uvijek nije pri svijesti.

“Dijete je dobro, stabilno je. Nema komplikacija. Prošlo je 24 sata otkako smo ga primili na liječenje. Provode se sve standardne mjere koje zahtijeva tako teško ozlijeđeno dijete”, rekao je za središnji Dnevnik HTV-a dr. Antabak iz KBC-a Zagreb.

Dodao je da će dječak morati na još nekoliko složenih operativnih zahvata, a kakav će biti definitivni ishod liječenja – to, nažalost, nitko ne zna, komentira doktor te dodaje kako liječenje može potrajati i nekoliko mjeseci, čak i godina. No nada se da dječak u bolnici neće ostati predugo.

Kirurg Klinike za dječje bolesti Zagreb dr. Zoran Barčot u razgovoru za RTL Danas rekao je kako je prije nekoliko dana imao slučaj dječaka koji je stradao kao kolateralna žrtva.

“To se jako često događa. Stariji dječaci koriste petarde, a dječak od četiri ili pet godina bio je kolateralna žrtva. Petarda mu je eksplodirala ispred lica i nastala je ozljeda lica. Srećom, dijete će se oporaviti”, rekao je dr. Barčot

Previous articleDirektorica škole je u učionici imala mašine za rudarenje kriptovaluta, čak je u školi zaposlila “rudara”
Next articlePokvario vam se patent? Ovaj trik je oduševio 5 milijuna ljudi (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here