Home Vijesti Dječak s Vežice u kritičnom stanju nakon naleta vlaka

Dječak s Vežice u kritičnom stanju nakon naleta vlaka

299
0

Teške i po život opasne ozljede zadobio je 13-godišnji dječak M. M. iz Rijeke (Ulica Ratka Petrovića 2), kada je na njega naletio vlak u subotu oko 22 sata na željezničkoj pruzi u Rijeci, točnije 300 metara od željezničke postaje Pećine u smjeru Drage. Otac nesretno nastradalog dječaka, inače učenika sedmog razreda Osnovne škole Vežica, s ogromnom tugom u glasu i posve razumljivom neskrivenom brigom za svoga sina uspio je ipak prozboriti nekoliko riječi…

    – Ja se samo nadam da će se moj sin vratiti kući živ i zdrav. Meni je najbitnije da se moj sin vrati kući. Evo upravo sada ga idem posjetiti. Shvatite kako mi je… Vjerujem da će vas policija izvijestiti o svim detaljima.
    Posjetili smo i neboder na Vežici u kojem stanuje obitelj stradalog dječaka. Susjedi se nisu željeli predstavljati, ali su nam rekli.
    – Znamo naše susjede. Tu su od prije godine i pol. Čitava obitelj je mirna i fina. Doista, ništa ne znamo što se dogodilo. To nam je prvi glas. Grozno, grozno ako se to tako dogodilo na željezničkoj pruzi, rekli su nam šokirani susjedi.
    U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj novinare uopće nisu izvijestili o tragičnom događaju na Pećinama kojemu se još ne nazire kraj. Jučer smo od voditelja Operativno-komunikacijskoj centra doznali da je policija evidentirala događaj na željezničkoj pruzi i da su u tijeku operativne radnje glede utvrđivanja svih okolnosti. Izvide obavljaju djelatnici Treće policijske postaje. Voditelj OKC-a još je rekao:
    – Mi imamo informaciju od subote navečer. O svemu je izviješćen istražni sudac riječkog Županijskog suda Valentin Ivanetić. Tijekom jučerašnjeg dana prikupljali su se svi podaci. Ja vam u ovom trenutku mogu samo reći da su se u inkriminirano vrijeme uz željezničku prugu nalazili mladići. Koliko ih je bilo – još se utvrđuje. Kada je i pod kojim okolnostima nastradili mladić došao u kontakt s vlakom – nastojimo utvrditi. Sva naša saznanja bit će proslijeđena nadležnom Državnom odvjetništvu na daljnju pravnu kvalifikaciju.
    Dežurni istražni sudac riječkog Županijskog suda Valentin Ivanetić nam je izjavio.
    – Obavijest iz policije sam zaprimio. Nisam izlazio na očevid. Ovlastio sam djelatnike policije da ga obave i da me izvijeste o utvrđenom, rekao je Ivanetić.
    Uspjeli smo doznati da je jedna grupa u kojoj su prevladavale djevojke neposredno prije nesreće prolazila pored grupe koja je sjedila na zidiću uz željezničku prugu. Po pričama iz te skupine, čini im se da su dečki nešto slavili, bili su malo bučni, ali što se točno dogodilo nisu vidjeli.
    Prema pouzdanim informacijama nesretnog dječaka navodno je zahvatio upravo posljednji vagon. Zadobio je udarac u glavu. Hitno je prevezen u riječki KBC na Sušaku, a od subote u 23 sata nalazi se na skrbi medicinskog osoblja jedinice intenzivnog liječenja.
    Pokušali smo u Hrvatskim željeznicama doznati što su njihovi stručnjaci utvrdili. Prometnik Mijo Katić nam je rekao kako se moramo obratiti Odjelu prometne operative u Zagrebu, koji se bavi odnosom s javnošću, jer je on trenutačno slobodan i nalazi se izvan Rijeke. Dežurni dispečer u Prometnoj operativi Hrvatskih željeznica u Rijeci Josip Štefanac o incidentu na Vežici nije novinarima ništa mogao reći.
    – Ja imam svoju knjigu, a moj prethodnik svoju. Niti mi je što rekao o nesreći na Pećinama niti ja za nju znam, niti je što u knjizi upisano. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here