Home Vijesti Do kraja dana prvi snijeg u Gorskom kotaru

Do kraja dana prvi snijeg u Gorskom kotaru

3618
0

snijeggkotarNovi, još jači sekundarni ciklonalni centar nastaje će nad sjevernom Italijom tijekom nedjelje, javlja RIMETEO. Uz postupno produbljivanje postupno će se, zajedno s frontalnim sustavom premjestiti u more sjevernog Jadrana. Ciklona će biti najdublja u noći na ponedjeljak i u prvom dijelu ponedjeljka kada će se centrom nalaziti nad srednjim Jadranom.

Upravo taj položaj nad srednjim Jadranom, dovest će do toga da se nađemo u hladnom sektoru ciklone te će nam početi pritjecati hladniji zrak.

U večernjim satima osim kiše, u akciju će se priključiti i bura koja će biti jaka i olujna s orkanskim udarima, a u gorju će puhati sjeveroistočnjak vrlo slične snage!

Temperatura će vrlo brzo padati pa će se i snježna granica spuštati, u nedjelju popodne bit će na oko 1500 metara, ali se do kraja dana očekuje njeno spuštanje, a posebno u noći na ponedjeljak. Snijeg je tako moguć i u Gorskom kotaru i ispod 800 metara nadmorske visine, a tijekom ponedjeljka moguće je i formiranje i zamjetnijeg snježnog pokrivača

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here