Home Vijesti Doktor Mito dočekao smanjenje kazne

Doktor Mito dočekao smanjenje kazne

1304
1

Vrhovni sud RH potvrdio je krivnju kirurga iz Rijeke dr. Ognjena Šimića za primanje mita od pacijenata u KBC Rijeka, no smanjio mu je kaznu s devet na pet godina zatvora. Vrhovni sud je odluku o poptvrđivanju krivnje dr. Ognjena Šimića donio nakon više od godinu dana. Glasnogovornik Županijskoga suda u Rijeci Vlado Sršen rekao je za Jutarnji list da je Vrhovni sud osudio dr. Šimića za jedno produljeno kazneno djelo primanja mita iz članka 347. stavka 1. i osudilo ga na za to djelo maksimalnu kaznu od 5 godina zatvora.

Također, dr. Šimić je u nedostatku dokaza oslobođen od optužbi za pranje novaca u iznosu od oko 2 milijuna kuna, na što se žalio USKOK.

Iako mu je kazna upola smanjenja Šimić će i dalje morati boraviti u BiH, jer odluka Vrhovnog suda automasti znači da osuđenik mora biti pritvoren.

Riječki kardiolog Ognjen Šimić, ne radi kao liječnik u Bosni i Hercegovini iako je dobio potrebnu licencu, već u Sarajevu radi kao predavač na Poljoprivrednoj školi, gdje dva sata tjedno predaje predmet higijena. (net.hr)

Previous articleRiječka zastava trajno na Trgu riječke rezolucije?
Next articleEuropske burze: Panična kupnja dionica

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here