Home Najnovije Draganja diskvalificiran

Draganja diskvalificiran

1327
0

Još razočaraniji bili su Duje Draganja i Pero Kuterovac nakon što je komisija za žalbe odbila pregledati snimku Draganjina nastupa na 100 m mješovito u kojem je diskvalificiran.
– Sutkinja koja me diskvalificirala inzistirala je na tome da me se diskvalificira, a predsjednik komisije uvažio je njezine zahtjeve i nije dao da se pregleda snimka mojeg nastupa. Mi smo inzistirali na pregledu snimke i objašnjenju, ali ništa od toga, pa smo im jednostavno rekli: ‘Gospodo, odj…’ – rekao je Duje Draganja s grimasom na licu koja je samo potvrdila ispravnost žalbe s hrvatske strane, no administrativci LEN-e bahato su se ponijeli i upropastili Duji mogućnost da se bori za još jednu medalju.

– Ne bih išao tako daleko i tvrdio da je to urota protiv mene, gospođa je pogriješila, a ja moram snositi posljedice. Plivat ću, naravno, 50 m slobodno. A što mi drugo preostaje?
Nadamo se da će Draganju dodatno motivirati ova nepravda jer očito je da birokrati unutar europske plivačke federacije štite jedni druge čak i kad griješe, umjesto da zaštite one koji osiguravaju novac toj organizaciji – plivače.

– Gledao sam utrku i Duje nije napravio ništa drugačije od drugih poznatih plivača, primjerice, Japanca Kitajime koji uvijek napravi taj jedan udarac nogama. U pravilniku stoji da se može napraviti jedan takav udarac i ne piše u kojem trenutku, tako da su Duju, prema mojem mišljenju, nepravedno diskvalificirali – dodatno je situaciju objasnio Dimitar Bobev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here