Home Sport Drugi krug LEN Kupa: Roje očekuje prolaz

Drugi krug LEN Kupa: Roje očekuje prolaz

400
0

U gustom rasporedu vaterpolisti »Primorja Erste banke« ovog vikenda odrađuju međunarodne obaveze, od petka do nedjelje su domaćini nizozemskom »PSV-u«, ruskom »Dinamu Moskvi« i poljskom »Lodzu« na turniru drugog kruga LEN Kupa. Riječani su prolaz izborili prvim mjestom na istanbulskom turniru, a u uvertiri nadmetanja kroz koje će dvije najbolje momčadi u iduću fazu natjecanja, Samir Barać i suigrači su potopili vrlo kvalitetnu »Budvansku rivijeru«.
– Početak sezone je donio dosta zadovoljstva što se tiče rezultata, a pogotovo meni kao treneru što se tiče kvalitete igre i motiviranosti momčadi da napravi dobar rezultat – kaže Zoran Roje, strateg riječke momčadi. – Imali smo i težak raspored, ali smo na svim utakmicama, tako i na onima koje smo izgubili od »Mladosti« i »Jadrana CKB«, pokazali zavidnu kvalitetu. Normalno, pobjeda protiv »Budvanske rivijere« i neriješen rezultat u Splitu protiv »Mornara«, gdje smo također bili bolji suparnik, govore o kvaliteti koja je dostignuta i koja je došla na zavidnu razinu. Možemo biti zadovoljni da smo nakon tri godine teškog i upornog rada stvorili kvalitetnu momčad.

Prepuni motiva

Pobjeda nad gostima iz Budve je odjeknula, nakon dugog vremena ostvaren je uspjeh protiv suparnika kvalitetne razine?
– Ta je pobjeda još jedan dokaz da smo igrali dobro i protiv »Mladosti« i »Jadrana CKB«, međutim, tada nismo bili kompletni, nedostajala su nam dva, za nas vrlo bitna, nenadomjestiva igrača. Protiv »Jadrana CKB« nije bilo Baraća, protiv »Mladosti« Glavana. Te dvije utakmice sa suparnicima boljima od nas odigrali smo jako dobro, a da smo na raspolaganju imali ta dva igrača, tko zna što bi bilo do kraja. S »Budvanskom rivijerom« se prije svega pokazalo da momčad ima visoki moral, motiv za odigrati utakmicu do kraja, iako smo gubili 3:6. Odigrali smo taktički zrelo i kvalitetno, nadmašili smo suparnika boljeg od nas. To nam je podstrek, stvara dobru atmosferu.

Opasne kontre

Vaši gosti na turniru LEN Kupa?
– »PSV« igra malo atipičan vaterpolo jer nemaju klasičnoga centra, nego se dosta kreću, uplivavaju, ulaze sa svih pozicija. Pri tim njihovim kretnjama treba biti dosta koncentriran u obrani kako ne bismo radili bespotrebna isključenja. Onemogućimo li im da uplivavanjima stvaraju višak igrača, onda ćemo ih moći zatvoriti. »Dinamo Moskva« je vrlo mlada momčad koja izuzetno dobro pliva. Imaju odličnog centra Pekovića, oko kojeg se dosta toga vrti. U polju sve vodi Jerišov, iskusni dugogodišnji ruski reprezentativac izuzetne kvalitete. On je i organizator i realizator. To će biti najbolja i najljepša utakmica turnira. Prva zadaća je zatvoriti što više prostora ispred centra Pekovića, a Jerišovu ćemo u vanjskoj liniji sigurno odrediti posebnog čuvara. Morat ćemo uz to obratiti pažnju na zatvaranje njihove kontre, koja je vrlo opasna i kvalitetna. Rezultati Poljaka s prethodnog turnira ne pokazuju kvalitetu koja bi nas mogla zabrinuti.
Izgledi vaše momčadi za osvajanje jednog od prva dva mjesta na turniru?
– Naši izgledi su vrlo dobri, ja prije svega vjerujem u prolaz, a čak vjerujem da možemo biti i prvi. (novi list)

Raspored

Petak, 19: Lodz – Dinamo Moskva, 20.30: Primorje EB – PSV. Subota, 18.30: Lodz – PSV, 20: Primorje EB – Dinamo Moskva. Nedjelja, 9.30: Dinamo Moskva – PSV, 11: Primorje EB – Lodz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here