Home Vijesti Država ustupa dva stana za potrebe boravka obitelji najmlađih pacijenata!

Država ustupa dva stana za potrebe boravka obitelji najmlađih pacijenata!

633
0

Ministarstvo države imovine ustupilo je dva stana u Rijeci za potrebe boravka obitelji najmlađih pacijenatakoji se liječe u Kliničkom bolničkom centru Rijeka.

Svečano uručenje ključeva dogoditi će se sutra, a na njemu će nazočiti ministar državne imovine Goran Marić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić,zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš i ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Na ovaj način će po svemu sudeći biti riješen problem na koji je na aktualnom satu zadnjeg Gradskog vijeća upozorio Marinko Koljanin pitanjem na koji način će Grad  Rijeka i Županija osigurati smještaj za roditelje djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u Dječjoj bolnici na Kantridi.

Gradonačelnik Obersnel mu je tada odgovorio kako je Grad Rijeka spreman na suradnju, vezano za rješavanje i ovoga pitanja i nema razloga ne osigurati stan za navedene potrebe. No, s obzirom da se radi o roditeljima koji dovode djecu na liječenje sa šireg područja, odnosno s područja Županije Primorsko-goranske i Županije Istarske, opravdano je tražiti da se u rješavanje ovoga pitanja, odnosno osiguravanje smještaja, trebaju uključiti i navedene županije. Trenutačno Grad Rijeka,  nema adekvatan stan koji bi se nalazio u blizini Dječje bolnice „Kantrida“, a koji bi poslužio roditeljima oboljele djece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here