Home Mozaik Dugin: Rusija razumije i cijeni Vučića i Dodika. Moramo završiti ono što...

Dugin: Rusija razumije i cijeni Vučića i Dodika. Moramo završiti ono što smo počeli!

282
0

Aleksandar Dugin, utjecajni nacionalist i ruski filozof čija je kći Darija Dugina jučer ubijena kada je automobil u kojem je putovala eksplodirao u moskovskoj regiji, prije nekoliko tjedana je govorio o svom viđenju političke situacije na Balkanu.

Dugin je rekao da nema političko stajalište po pitanju Srbije jer je Srbija njegova ljubav.

“Razumijem sve, i prijateljstvo i neke obaveze prema Zapadu, mi imamo takav odnos sa Srbima da ga ne možemo opisati u praktičnim i političkim okvirima. To je opći osjećaj koji dijele gospodin Putin i naš narod, mi ćemo uvijek biti uz Srbiju kad god možemo. Naš narod doživljava Srbiju kao bratsku, možda i više od toga”, rekao je Dugin.

Govorio je i o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. Rusija razumije i cijeni njihov rad, rekao je.

“Mi jako cijenimo što Dodik radi u Bosni i Hercegovini. To pomaže da se u tako kritičnoj situaciji ne uvedu sankcije Rusiji. To je herojsko djelo. To će mnogo koštati Srbiju, pokušat će ih još jednom kazniti kao što ih kažnjavaju svih ovih 30-35 godina”, rekao je Dugin.

“Zaokret Srbije prema ruskoj geopolitičkoj agendi oživljavanja slavenstva će se dogoditi. Vidjet ćete to kada formiramo svoj cilj na Balkanu. Sad moramo završiti ono što smo započeli”, rekao je Dugin.

Aleksandar Dugin krajnje je desni ruski pisac i ideolog kojem se pripisuje da je bio arhitekt ili “duhovni vodič” ruske invazije na Ukrajinu. Tvrdi se da ima značajan utjecaj na ruskog predsjednika Vladimira Putina i često ga se opisuje kao “Putinov mozak”.

Previous articleJeste li vidjeli što je Modrić napravio protivniku prije nego što je zabio golčinu?
Next articleObjavljeni najbolji trenuci Hrgovićeve borbe. Fanovi: Ovo nikad nismo vidjeli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here