Home Vijesti Dvojica brodolomaca spašena iz mora između Suska i Malog Lošinja

Dvojica brodolomaca spašena iz mora između Suska i Malog Lošinja

1214
0

Dvojicu brodolomaca, koji su oko pola sata proveli u hladnu moru između otoka Suska i Malog Lošinja, sinoć je spasio Malološinjanin Aldo Lukšić svojom brodicom. Nesretni je događaj počeo oko 19,26 sati kad je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje zaprimila poziv od dvojice članova posade s brodice tipa betina 700 kojoj zbog nagla prodora mora prijeti potonuće, te žurno traže pomoć. U telefonskoj vezi su ostali sa središnjicom u Rijeci sve do potonuća brodice, kad se izgubio signal s mobitela, priopćilo je Ministarstvo mora.

U akciju traganja i spašavanja poslan je najbliži brod Azize pod turskom zastavom te spasilačke pomorske jedinice lučke kapetanije, MUP-a i MORH-a. Također se uključuju i stanovnici s otoka Suska, a istodobno putem Radija Rijeke središnjica poziva u pomoć za brzo djelovanje jer su se u hladnom moru našle dvije osobe.

U 20,32 središnjica je zaprimila obavijest da je brodolomce spasio Aldo Lukšić iz Malog Lošinja brodicom oznake 639 ML, na položaju između otočića Zabodarskog i rta Punta Biance. Brodolomci su u moru proveli oko pola sata te su prevezeni u ustanovu za medicinsku pomoć u Malom Lošinju.

Brodolomci su sa Suska pošli u Mali Lošinj, a uzrok potonuća vjerojatno je udar brodice u nepoznat objekt. Pri udaru ozlijeđen je 61-godišnji član posade koji je zadržan u hitnoj pomoći, a drugi je, 21-godišnjak, otpušten s lakšim ozljedama. (Hina)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here