Home Vijesti E-dnevnik uveo novu opciju koja će razveseliti roditelje

E-dnevnik uveo novu opciju koja će razveseliti roditelje

225
0
foto: srednja.hr

Posljednja sjednica Sabora prije zimske stanke donijela je 16. izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju. Ideja o novčanom kažnjavanju nastavnika za propuste u radu, iako obustavljena prije završetka javnog savjetovanja, izazvala je polemike. Međutim, nekoliko značajnih promjena je usvojeno.

Ključna izmjena omogućuje nastavnicima rad nakon 65. godine života, produžujući tu opciju do 67. Obveza vođenja matične knjige u fizičkom obliku prestaje, a škole će moći provoditi upise elektroničkim putem, kao i srednje škole.

E-Dnevnik sada omogućuje roditeljima opravdavanje izostanaka elektroničkim putem, a ta opcija bit će aktivna od idućeg tjedna, početkom drugog polugodišta. Unatoč zabrinutostima, Ministarstvo tvrdi da će pravila ostati nepromijenjena – roditelji će moći opravdavati izostanke do tri dana bez liječničke ispričnice.

Naglasak na e-Dnevniku kao novom komunikacijskom kanalu trebao bi olakšati administraciju i pratiti evidenciju izostanaka na jednom mjestu. Ministarstvo ističe da će se spriječiti zloupotreba sustava, a roditelji će imati jasne smjernice o načinu komunikacije.

Ove izmjene dodatno naglašavaju prilagodbu obrazovnog sustava suvremenim tehnološkim rješenjima, nudeći roditeljima jednostavniji način praćenja i opravdavanja izostanaka njihove djece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here