Home Najnovije Engleski novinar: Oršićeva situacija je zapanjujuća

Engleski novinar: Oršićeva situacija je zapanjujuća

97
0

Engleski novinar Ryan Taylor govorio je o hrvatskom reprezentativcu Mislavu Oršiću (30), koji je u zimskom prijelaznom roku stigao u Southampton. Međutim, bivši igrač Dinama nije se nametnuo kod obojice trenera, Nathana Jonesa i Rubena Sellesa, i uglavnom je bio dio rezervne momčadi koja se bori za ostanak u Premier ligi.

“Oršićeva situacija je zapanjujuća jer je on dobar igrač, ali jednostavno nije bilo pravo vrijeme za dovođenje takvog igrača dok se boriš za ostanak. Oršiću je potreban niz utakmica kako bi pokazao kvalitetu, ali Southampton nema vremena davati igračima toliko utakmica koje su im potrebne”, izjavio je Taylor u razgovoru za GiveMeSport. Taylor inače piše za Express, Mirror i Daily Star.

Oršić je u Premier ligi odradio samo sedam minuta te mu je cijena na Transfermarktu pala s 12 na sedam milijuna eura. Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pozvao ga je za kvalifikacijske utakmice s Walesom (1:1) i Turskom, ali je rekao da će morati konstantno igrati u Southamptonu kako bi ponovno bio dio nacionalne selekcije.

S obzirom na takvu tešku situaciju, pojavila se priča o eventualnom povratku Oršića u Dinamo. Neki domaći mediji objavili su da Dinamo ima plan kako ga vratiti i zadržati dio zarade. Naime, fiksni dio odštete u slučaju transfera Oršića u Southampton iznosi šest milijuna eura, a Southampton ga plaća u dvije rate.

Kako su Englezi tek uplatili prvu ratu od tri milijuna eura, postoji prostor za pregovore. Tako bi Dinamo mogao Southamptonu oprostiti drugu ratu od tri milijuna eura ako engleski klub na ljeto pristane raskinuti ugovor s Oršićem, na kojeg ozbiljno ne računa.

Bio bi to sjajan posao za Dinamo, ali i za Oršića, koji bi opet imao minutažu potrebnu da sudjeluje u reprezentaciji i konkurira za Europsko prvenstvo, koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Previous articleVeliki prosvjedi u Izraelu zbog kontroverzne reforme, sindikati blokirali glavni aerodrom
Next articleKadirov se teško osramotio, hvalio se dizanjem utega, a zaboravio sakriti ključan detalj!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here