Home Najnovije Englezi: Lovren se odbija ispričati zbog fašističke pjesme

Englezi: Lovren se odbija ispričati zbog fašističke pjesme

111
0

DAILY MAIL piše o hrvatskim reprezentativcima Dejanu Lovrenu i Marcelu Brozoviću, koji su tijekom proslave brončane medalje sa Svjetskog prvenstva uzvikivali “za dom spremni”. Engleski medij je napisao naslov: “Bivši branič Liverpoola Dejan Lovren optužen je za pjevanje fašističke pjesme suradnika nacista, koja je izjednačena sa ‘Sieg Heil’, ali odbija se ispričati za ponašanje na zabavi nakon Svjetskog prvenstva.”

Englezi, navodeći talijanske i hrvatske medije, pišu kako je uzvik “za dom spremni” koristio “fašistički ustaški pokret tijekom Drugog svjetskog rata”. Podsjećaju na Lovrenovu izjavu, a on je na Instagramu napisao: “Šaka bijednih jadnih i ljubomornih ljudi, mrze sve što je hrvatsko. Ustvari, mrze sebe prvo. Njima se zgadilo sinoć kad sam zapjevao pred cijelom Hrvatskom ‘Lijepa li si’. Nije mi jasno kako rade u Hrvatskoj?”

Daily Mail potom nastavlja: “Video koji kruži internetom prikazuje Brozovića i Lovrena u dresovima s golemom hrvatskom zastavom u pozadini. Pjesmu popularizira Thompson, pravim imenom Marko Perković (nadimak po automatskoj pušci Thompson), poznat u Hrvatskoj i na cijelom istoku po krajnje desnim stavovima i sudjelovanju u proslavi Dana pobjede.”

Previous articleVIDEO: Golman Varaždina ostao nepomičan ispod struka, iz bolnice javili da je dobro
Next articleŠef Kine ponizio Putina ultimatumom: ‘Neću te više zvati ako mi to pisano ne objasniš!’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here