Home Sport Evo koliko će Hajduk izgubiti novca zbog Kalinićeve ozljede i propuštanja Svjetskog...

Evo koliko će Hajduk izgubiti novca zbog Kalinićeve ozljede i propuštanja Svjetskog prvenstva

265
0
Foto: Hajduk.hr

Lovre Kalinić će zbog ozljede koju je zaradio na utakmici 15. kola SuperSport HNL-a protiv Lokomotive propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru. Po svemu sudeći, Kaliniću su stradali križni ligamenti koljena te ga čeka oporavak koji bi trebao trajati oko pola godine.

FIFA plaća klubovima deset tisuća dolara za svaki dan koji njihovi igrači provedu na Svjetskom prvenstvu
Riječ je o fondu krovne svjetske nogometne organizacije koja kompenzira klubove čiji igrači idu na turnir. Točnije, za svaki dan koji igrač provede na Svjetskom prvenstvu, FIFA daje deset tisuća dolara njegovom klubu.

S obzirom na to da prvenstvo počinje 20. studenog, a da Hrvatska posljednju utakmicu u skupini igra prvog prosinca, FIFA će za svakog hrvatskog igrača na popisu dati minimalno 120 tisuća dolara njihovim klubovima.

Ta cifra bi narasla kada bi Hrvatska otišla što dalje. U slučaju da ponovi uspjeh i Rusije i zaigra finale, FIFA bi za svakog hrvatskog igrača isplatila 290 tisuća dolara. Taj novac dijeli se između svih klubova za koje je pojedini igrač nastupao u zadnje dvije godine.

S obzirom na to da je Lovre Kalinić dio tog vremena proveo u Hajduku, Bijeli su njegovom ozljedom ostali bez 60 tisuća dolara.

Previous articleU teškoj nesreći na quadu poginuo 31-godišnji otac troje djece
Next articleGazzetta: Nikola Vlašić je totalni Bik, a tek ono čarobno dodavanje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here