Home Sport Fantastični Filip Ude izborio plasman u finale Svjetskog prvenstva u Japanu, u...

Fantastični Filip Ude izborio plasman u finale Svjetskog prvenstva u Japanu, u subotu će se boriti za medalju

159
0

Filip Ude (35), naš srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. godine na svom 11. Svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao ušavši u svoje četvrto finale na Svjetskim prvenstvima.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu od 10:50 sati po hrvatskom vremenu.

‘Želim se zahvaliti obitelji koja je uvijek uz mene. Zahvaljujem se i svojim trenerima bez kojih vrlo vjerojatno ne bih bio tu. Zahvala ide i mom gradu Čakovcu, mojoj Županiji, Hrvatskom olimpijskom odboru, svima koji su stajali uz mene, svim sponzorima koji nisu odustali, makar imam već 35 godina’, kazao je Ude koji iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine.

‘Dokazao sam da se i sa 35 godina mogu boriti s najboljima. Mislim da je ovo finale jače od onoga na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosan sam na sebe, na to da sam uspio odraditi vježbu. Najbolju vježbu ove godine. Stvarno sam sretan i ponosan što sam u finalu Svjetskog prvenstva nakon sedam godina i to opet daleko na istoku zemlje’, dodao je Ude.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama vrlo dobre nastupe imali su i Mateo Žugec koji je završio kao 21. (13.866), a Jakov Vlahek kao 23. (13.766) među 109 vježbača na ovoj spravi.

‘Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti. Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo’, kratko je rekao Žugec.

Hrvatska gimnastika od osamostaljenja naše zemlje do danas imala je 13 finala na Svjetskim prvenstvima i pritom osvojila četiri medalje (zlato, dva srebra i broncu). U subotu će Filip Ude biti u prilici loviti svoju drugu svjetsku medalju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here