Home Mozaik Filmska manifestacija ‘Uhvati samnom ovaj dan’: Denisu Pilepiću plaketa za filmski opus

Filmska manifestacija ‘Uhvati samnom ovaj dan’: Denisu Pilepiću plaketa za filmski opus

1082
0

Riječanin Denis Pilepić dobitnik je plakete u kategoriji za filmski opus na nedavno završenoj međunarodnoj filmskoj manifestaciji ‘Uhvati samnom ovaj dan!’ koja se po sedmi put održala u Novom Sadu. Filmska manifestacija ‘Uhvati samnom ovaj dan!’ se realizira od 2003. godine s ciljem informiranja javnosti o životu, aktivnostima, položaju i dostignućima osoba sa invaliditetom (OSI), prepoznavanja vastitog identiteta i potencijala, boljeg razumijevanja i prihvaćanja različitosti, te utjecaja na medije radi adekvatnijeg praćenja aktivnosti i kulturnih događanja u kojima sudjeluju osobe sa invaliditetom.

invalid2

Organizatori manifestacije su Kreativno Afirmativna Organizacija ‘Parnas’ i Omladinska Nevladina Organizacija – ONO iz Novog Sada, u saradnji sa partnerskim organizacijama, dok su generalni pokrovitelji Telenor fondacija, Erste banka, Gradska uprava za kulturu i Pokrajinski sekretarijat Vojvodine za kulturu. Prijatelji ovogodišnje manifestacije bili su: Medicinska škola ‘7. april’ – Novi Sad, tiskara ‘Daniel print’, Studentski kulturni centar SKC NS i Udruženje distrofičara južnobačkog okruga.

Ovogodišnja, manifestacija završena je u nedjelju 18.10. svečanom dodjelom plaketa najboljim filmovima i predstavljanjem autora. Preko 200 osoba propratilo je projekcije filmova na temu „Života, aktivnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom“. U okviru sedme Filmske manifestacije pristiglo je preko 30 filmova, od kojih je 21 film prikazan u natjecateljskom djelu. Filmovi su pristigli iz Srbije, Austrije, Slovenije i Hrvatske. (rd)

Previous articleNoć bez alkohola na cestama
Next articleHT u petak objavljuje rezultate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here