Home Vijesti Forum mladih SDP-a osudio antivaksersku medijsku konferenciju pred dvoranom Zamet

Forum mladih SDP-a osudio antivaksersku medijsku konferenciju pred dvoranom Zamet

78
0

U Hrvatskoj se trenutno, na dobrovoljnoj bazi, provodi cijepljenje protiv Covida-19. Počelo je i cijepljenje djece, koje se održalo ovu nedjelju u Dvorani Zamet, ističe se u objavi za javnost Foruma mladih SDP-a.
Tom prigodom, antivakseri su odlučili održati medijsku konferenciju ispred Dvorane Zamet, naziva: “Hoće li odgovorni roditelj cijepiti svoje dijete EKSPERIMENTALNIM cjepivom?”
Valjda su na taj način pokušali izvršiti pritisak na, doista odgovorne roditelje, sličan onome koji pokušavaju izvršiti molitelji ispred bolnica na zabrinute i očajne žene kada odlučuju o svojim reproduktivnim pravima. Cilj je isti – zabraniti ili barem ograničiti slobodu izbora.
Jednima se brani da odlučuju o zdravlju svoje djece i implicira se da su loši roditelji jer žele zaštititi svoju djecu, dok se pak u drugom slučaju ženama otežava abortus i odluke koje se tiču njihova zdravlja i reprodukcije.

Stav je Foruma mladih SDP Rijeka da odluka o cijepljenju protiv Covida treba biti osobna i informirana odluka pojedinca, a u slučaju djece, odluka njihovih roditelja ili skrbnika, neovisna o vanjskim pritiscima.

Većina članova Foruma mladih SDP Rijeka odlučila se cijepiti. Međutim, taj stav ne namećemo drugima.

Moramo naglasiti da je, nažalost, jedna od govornica na skupu, liječnica, Alma Demirović. Međutim, liječnik, specijalist patologije (što ona jest), nije stručnjak za cjepiva, niti njihov utjecaj na organizam djece ili odraslih i istupi u kojima se predstavljaju kao stručnjaci i šire neistinite informacije, poput one da je ovdje riječ o eksperimentalnom cjepivu, štete ugledu i časti liječničke profesije. Stoga nam nije jasno zašto Hrvatska liječnička komora još uvijek nije reagirala na mnoge istupe dotične liječnice, koji su u potpunosti znanstveno neutemeljeni. Sramotno je da bilo koji liječnik, kojemu to nije uska specijalnost, sudjeluje na skupu koji o cjepivu govori kao “eksperimentalnom” i koji se održava baš onda kada se cijepe djeca i to ispred dvorane u kojoj će se cijepiti.

Slijedom svega navedenog, oštro osuđujemo ovakve istupe antivaksera.

Cijepljenje je dobrovoljno i svaka osoba slobodno može odlučivati o svojem zdravlju i zdravlju svoje djece. Međutim, nitko ne smije ograničavati tuđe slobode i prava.

Previous articleVIDEO: Zamalo se utopio u uličnoj lokvi!
Next articleMopedom se vozikao iz Opatije prema Matuljima s 2,96 promila!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here