Home Mozaik Forum Tomizza seli u virtualni prostor: Laura Marchig na fiumanskom recitira ‘Oci’...

Forum Tomizza seli u virtualni prostor: Laura Marchig na fiumanskom recitira ‘Oci’ (‘Oči’)

24337
0

Kao i mnoge kulturne manifestacije koje su se trebale odvijati u slijedećim mjesecima, tako i međunarodni pogranični susreti FORUM TOMIZZA u duhu prošlogodišnje teme koja je bila: HRABROST ● CORAGGIO ● POGUM, zbog koronavirusa migriraju u virtualni prostor.
Umag, Kopar i Trst, tri grada u tri države, širit će ovih tjedana ljekovitost svoje povezanosti s Forumom Tomizza kreativnim intervencijama svojih gostiju na društvenim mrežama i na mrežnoj stranici www.forumtomizza.com. Dvadesetogodišnja arhiva priloga najraznovrsnijih kreativaca neiscrpna je, povijest veza Foruma duga je i široka: sudionici/e i suradnici/e Foruma Tomizza dolazili/e su i dolazit će iz Hrvatske, Slovenije, Italije, ali i iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije, Švicarske, Crne Gore, Albanije…
Od sada pa nadalje, najavili su organizatori Foruma, pisci, pjesnici, filozofi, sociolozi, prevoditelji, glazbenici i likovnjaci, prijatelji i saveznici, podsjećat će vas s izvornim snimkama i tekstovima, snagom umjetničke riječi, na sjajne momente tih susreta. I ohrabrivati, u ovo vrijeme tjeskobe!

Dok se ponovno ne otvori prostor za susrete uživo, Forum Tomizza širi jedra – online!
Riječanka Laura Marchig koja je dugogodišnja suradnica Foruma i članica žirija međunarodnog Natječaja za kratku priču Lapis Histriae, među prvima je podijelila svoj kućni video uradak u kojem recitira svoju pjesmu na fiumanskom djalektu „Oci“ (Oči).

Zbog pogoršanja zdravstvene situacije u Istri i našoj regiji, organizacijski tim 15. Međunarodnog književnog natječaja Lapis Histriae odlučio je 12. 3. 2020. da se tekstovi ne moraju slati i putem pošte. Dakle, do 31. 3. Vaše priče šaljite samo putem e-maila (lapis@gku-bcu.hr). Hvala na razumijevanju, poručuju organizatori i sretno!
https://forumtomizza.com/hr/lapis-histriae-2020-propozicije-natjecaja/298/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here