Sport

FOTO: Dignuta jedra 19. Fiumanke

FOTO: Dignuta jedra 19. Fiumanke

Svega nekoliko dana dijeli nas od početka 19. Fiumanke koja će ove godine svojim jedrima promovirati Rijeku,buduću europsku prijestolnicu kulture.Na druženju u galeriji Juraj Klović, sponzori, pokrovitelji i mediji zaželjeli su joj uspješnu plovidbu.
Svoj potpis na jedro podrške prvi su stavili tradicionalni pokrovitelji Fiumanke – Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Lučka uprava RijekaiTuristička zajednica grada Rijeke. Svi oni istaknuli su značaj Fiumanke koja ni na isteku drugog desetljeća ne posustaje u nastojanjima da bude sve atraktivnija i još snažnije promovira Rijeku i Kvarner kao turističku i sportsku destinaciju, zbog čega joj sve ove godine pružaju punu potporu. Riječi hvale nisu štedjeli ni njezini sponzori.
„Fiumanka je jedno od najvažnijih nautičkih natjecanja u Hrvatskoj koje, osim jedrenja, promovira i Grad Rijeku te hrvatske ljepote na najljepši mogući način, a činjenica da se održava 19 godina dovoljno govori o njenoj atraktivnosti. INA od samih početaka nastoji biti aktivni član zajednice i sudjelovati u projektima važnima za riječko područje pa tako nismo ni ovaj put propustili priliku da doprinesemo sportskoj, ali i turističkoj promociji ovog kraja“– izjavio je Ivan Krešić, član Uprave Ine.

Potpis na jedro podrške i ove je godine stavila Erste banka u svojstvu srebrnog sponzora Fiumanke. „Iako je Hrvatska već prepoznata kao turističko odredište, pogotovo u dijelu nautičkog turizma, Fiumanka je upravo ovaj dio vezan za nautiku digla na jednu višu razinu. Naime, osim što promovira ljubav prema jedrenju, snažno promovira brigu o očuvanju mora, gastronomsku i drugu turističku ponudu Rijeke i Hrvatske. Kako je riječ o jednom kvalitetno zaokruženom projektu, što je ujedno razlog zašto danas potpisujemo jedro podrške, vjerujemo da će Fiumanka i sljedećih godina biti jednako uspješna kao i do sada, te svim natjecateljima od srca želimo „Dobro more!“, istaknula je prilikom potpisivanja jedra podrške Tatjana Sundać, direktorica Regionalne direkcije Erste&Steiermärkische Bank d.d.
ACI d.d. je dugogodišnji partner medijske regate, a nastavak te suradnje svojim potpisom na jedro podrške potvrdio je Branimir Mađer, direktor nautike ACI d.d.:„Kao partneru i sponzoru Europske medijske regate, izuzetno nam je drago da potpisujemo Jedro podrške Fiumanke. ACI kao glavni sponzor Europske medijske regate već tradicionalno ustupa svoje jedrilice JOD 35 kako bi medijske jedriličarske ekipe okušale svoje takmičarske vještine na 10 istovjetnih jedrilica na kojima su jedrili i najpoznatiji svjetski jedriličari i sudionici Americascupa.
ACI koji posluje na „moru bez granica“ nastoji dati svoj doprinos društvenoj zajednici kroz potporu ovakvim događanjima koja imaju za cilj popularizaciju jedrenja i očuvanje maritimne baštine. I zato se nadamo da će i naš doprinos unijeti dodatni pozitivni vjetar u leđa gradu Rijeci i organizatorima Fiumanke te da ćemo zajedno i uspješno „odjedriti“ ovogodišnju 19. Fiumanku, i zajedno, na najbolji način, promovirati Rijeku, Fiumanku, jedrenje i u konačnici Hrvatsku kao sportsku nautičku destinaciju.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

14 natjecatelja i tri natjecateljice te dječja staza na ovogodišnjem Carnival Snowboard Sessionu

spFebruary 19, 2019

Dario Župarić: Moramo biti zadovoljni remijem

spFebruary 18, 2019

Bišćan: Moramo biti zadovoljni

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Bez golova i pobjednika u Jadranskom derbiju!

spFebruary 16, 2019

152. Jadranski derbi

spFebruary 16, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Posebna utakmica za nas i naše navijače

spFebruary 15, 2019

Bolnica na Rujevici: Tomečak ozlijedio koljeno, Čolak van stroja mjesec dana!

spFebruary 13, 2019

Uprava NK Rijeke odgovorila Armadi: Ulaznice pojeftinile zbog karnevala

spFebruary 12, 2019

Armada opet udarila na Miškovića, tvrde da ih želi maknuti sa stadiona

spFebruary 11, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.