Home Biznis FOTO: Hrvatska i Kvarner uskoro dobivaju prvi otočki hotel Marriott iz prestižnog...

FOTO: Hrvatska i Kvarner uskoro dobivaju prvi otočki hotel Marriott iz prestižnog lanca Autograph Collection

1393
0

Najprestižniji hotelski lanac na svijetu, Marriott International, danas je objavio da je potpisao ugovor s hrvatskom tvrtkom Valdarke d.o.o. koja na otoku Cresu investira u hotel koji će poslovati u sklopu brenda Autograph Collection by Marriott. Time će Hrvatska službeno dobiti prvi hotel iz globalno poznatog brenda na nekom od otoka na Jadranu.

Brend Autograph Collection Hotels u portfelju ima 280 hotela u 50 zemalja svijeta na najatraktivnijim lokacijama. Inače, brend Autograph Collection spada u takozvanu “premium distinctive” skupinu Marriottovih hotela, što je po razini luksuza u sredini (između luxury i select hotela), a po sadržajima i stilu radi se o jedinstvenim hotelima koji ističu lokalnu kulturu i priču.

Posebnost Autograph Collection Hotels brenda leži u tome što svaki hotel iz portfelja njeguje individualnost, a zbog impresivnog dizajna, gostoljubivosti i korisničkog iskustva stvorena je istinska razlika na tržištu.

Novi hotel iz Autograph Collection lanca na otoku Cresu svoja vrata otvorit će u drugom tromjesečju 2024. godine te će u srcu ljetne sezone pružiti bogata i iskustva koja će ostaviti trajan dojam na goste.

Ovaj resort smješten na slikovitoj obali pitoresknog Cresa, a imat će 49 soba, dva vanjska bazena, plažno područje s barom, iznimne gastro lokacije te wellnes centar.

“Suradnju s tvrtkom Valdarke d.o.o. ostvarili smo sa zadovoljstvom i time po prvi put na jedan od hrvatskih otoka doveli izniman brend Autograph Collection. Ovim ugovorom potvrdili smo potražnju za međunarodnim hotelskim brendovima u Hrvatskoj kao i potražnju za razvoj resort objekata u sklopu programa Marriott Bonvoy. Hrvatska je fantastična destinacija za odmor ili poslovna putovanja, a posebnu čar daju impresivna obala, netaknuta priroda i nevjerojatna kulturna baština”, izjavila je Silvija Lovreta, direktorica Marriott Internationala za razvoj hotela u  jugoistočnoj Europi.

Hotel je eksterijerom osmišljen kao spoj modernog i decentnog dizajna dok je interijer inspiriran opuštenim ambijentom starih kamenih sela i šarenih kuća na creskoj rivi koje su kroz stoljeća zadržala utjecaj venecijanske arhitekture.

Energetski učinkovit dizajn, značajna upotreba kamena, drva i drugih prirodnih materijala u hotelu će stvoriti prirodan ambijent, umirujuću atmosferu te autentičan štih koji će prenositi lokalnu poruku Cresa, jednog od najljepših hrvatskih otoka.

“Iznimno sam ponosan zbog suradnje s brendom Autograph Collection by Marriott budući da od danas kreće uistinu novo poglavlje za našu investiciju na Cresu. Spremni smo stvoriti nezaboravno iskustvo za goste gdje apsolutno svaki detalj odražava našu predanost detaljima i izvrsnosti. Također, kroz energetski učinkovit dizajn i odgovorno gospodarenje otpadom nastojimo osnažiti ekološku svijest i ostvariti sinergiju s lokalnom zajednicom. Pozivam putnike diljem svijeta da se upuste u avanturu i iduće sezone svjedoče izvanrednoj gostoljubivosti”, izjavio je Nikola Avram, vlasnik tvrtke Valdarke d.o.o.

Otok Cres očaravajuća je destinacija, idealna za ljubitelje prirode i avanturiste. Nalazi se južno od Rijeke i istočno od Pule, a po veličini je najveći otok u Hrvatskoj s čak 268 kilometara dugačkom obalom. Njegove netaknute plaže, kristalno čisto i tirkizno more te bujna priroda pružaju mirno okruženje za opuštanje i istraživanje. Otok ima i bogatu povijest koja seže još u antička vremena, a čudesna baština očuvana je i do danas. Kamene kuće, uske uličice, šarene vizure, raznolika flora i fauna te lokalna gastronomija i vinarstvo čine Cres tipičnom mediteranskom destinacijom.

Cres je zbog svoje blizine otoku Krku, poluotoku Istri i gradu Rijeci izvrsno prometno povezan. Do novog Autograph Collection by Marriott hotela stizat će se trajektnim linijama iz Istre ili s Krka koji je mostom povezan s obalom. Vožnja trajektom s Krka traje samo 25 minuta. Također, za Cres se može kazati i da je avio destinacija budući da je otok od aerodroma u Rijeci udaljen svega 63 kilometra, a od onoga u Puli tek 90 kilometara. 

Portfelj Marriott Internationala u Hrvatskoj obuhvaća pet objekata u ključnim turističkim i poslovnim odredištima: Sheraton Dubrovnik Riviera, Le Méridien Lav Split, AC Hotel by Marriott Split, Westin Hotel Zagreb te Sheraton Hotel Zagreb.

Također, tijekom 2025. godine očekuje se otvaranje Opatija Marriott Hotela, dok je za 2026.godinu planirano otvaranje još jednog hotela iz brenda Autograph Collection i to u Komiži na otoku Visu.

###

O Autograph Collection® Hotelima

Autograph Collection Hotels zagovara originalnost i ističe individualnost svakog od svojih 280 neovisnih hotela smještenih na najpoželjnijim destinacijama u gotovo 50 zemalja svijeta. Svaki hotel proizvod je strasti, nadahnut jasnom vizijom, dušom i pričom koja ga čini posebnim i jedinstvenim. Pažljivo dizajnirani i gostoljubivi, hoteli iz Autograph Collection lanca pružaju bogata iskustva koja na goste ostavljaju trajni dojam. Za više informacija, posjetite www.autographhotels.com i istražite inspirativne trenutke putem Instagrama, Twittera i Facebooka koji su #ExactlyLikeNothingElse. Autograph Collection s ponosom sudjeluje u Marriott Bonvoy®, globalnom putničkom programu tvrtke Marriott International.

O Marriott Bonvoy®

Marriott Bonvoy, nagrađivani putnički program tvrtke Marriott International, svojim članovima pruža pristup očaravajućim iskustvima diljem svijeta. Članovi mogu sakupljati bodove za boravke u hotelima, resortima i luksuznim kućama za odmor putem svakodnevnih kupovina kreditnim karticama. Bodovi se mogu koristiti za razna iskustva kao što su boravci u sklopu Marriott Bonvoy Moments™ programa ili kupnju luksuznih proizvoda temeljem Marriott Bonvoy Boutiques® programa. Pomoću aplikacije Marriott Bonvoy članovi uživaju u personaliziranom i beskontaktnom iskustvu što im omogućuje opuštena i sigurna putovanja. Za besplatnu registraciju i više informacija o Marriott Bonvoyu posjetite marriottbonvoy.com. Za preuzimanje aplikacije Marriott posjetite mobile-app.marriott.com. Putnici se također mogu povezati s Marriott Bonvoyem na Facebook, Twitter, Instagram i TikTok profilima.

O Valdarke d.o.o.

Valdarke je hrvatska tvrtka s tradicijom dugom 30 godina, a osnovana je 1992. godine na otoku Lošinju. Počevši s uslugama ugostiteljstva, u posljednjih 20 godina tvrtka aktivno razvija poslovni model ulaganja u nekretnine. Valdarke ima cilj ulagati u male luksuzne boutique hotele s 40 do 90 soba koji se ističu autentičnim dizajnom, visokom razinom usluge i jedinstvenom ponudom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here