Home Vijesti FOTO: Je li i ovo uzrok velikog riječkog potopa?

FOTO: Je li i ovo uzrok velikog riječkog potopa?

588
0

U srijedu 28.09.2022 godine Rijeku je zahvatilo jako nevrijeme sa obilnom kišom. U roku od dva sata palo je 280 litara vode na četvorni metar šo je najveća količina padalina u Rijeci možda i u povijesti. Gradonačelnik je u pravu s tvrdnjom da sistem odvodnje nije projektiran za takve ekstremne količine vode. Međutim ti nekontrolirani izljevi su se mogli smanjiti i za 50%, da je bilo sistemskog održavanja odvodnih kanala i čišćenje kišnih rešetki, tvrdi Maks Kosjek u svojoj facebook foto reportaži po kvartu Benčić gdje pronašao nekoliko primjera kišnih rešetki koje nisu održavane po nekoliko godina. Cijevi promjera 500 i 700 mm za vodu kanalizaciju i oborinsku vodu su smanjile otvor potoka koji teče ispod ceste. U parku ex Benčić otvoreni dio potoka je zatvoren betonskim zidovima visine 1 metar koje bi trebalo treba porušiti i napraviti padove sa prometnice ispred Dječje kuće i Muzeja prema potoku.

Na taj način i bez sistema oborinskih voda neće mogle bi se spriječiti buduće poplava. Međutim, teško da će itko priznati svoju grešku, a sanaciju štete u Dječjoj kući i Muzeju platiti ćemo opet mi građani. Jesu li se velike štete mogle spriječiti ili umanjiti redovitim održavanjem sustava odvodnje?

Trenutnu situaciju u gradu možete pratiti i na našoj viber grupi!

Previous articleBjeloglavi supovi vratili su se u Park prirode Učka! (FOTO)
Next articleVIDEO: Procurila snimka na kojoj zvijezda Real Madrida tulumari s nepoznatom djevojkom! Španjolci: Te ju je večeri prevario

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here