Mozaik

FOTO: Prepuna Opatija uživala u Festivalu vatrometa

FOTO: Prepuna Opatija uživala u Festivalu vatrometa

Eksplozije na nebu, praćene najvećim hitovima svevremenske ABBE, bile su najbolje svjećice na slavljeničkoj torti petog jubilarnog Festivala vatrometa u Opatiji, koji je jučer održan uz brojne posjetitelje koji su s divljenjem promatrali jedinstvene koreografije piromuzičkog vatrometa.
Već od 19.00 sati uvod u događanje pružile su vještim akrobacijama i atraktivnim nastupima skupine uličnih zabavljača i žonglera: Triko Cirkus Teatar iz Zagreba, Cigo One Man Band iz Pule i Rad Rays iz Opatije. Program se od 21.00 sat odvijao pod voditeljskom palicom Karmele Vukov Colić i uz glazbeni nastup Nene Belana & Fiumens, koji su i ove večeri izveli uz pratnju rasplesane publike svih generacija mnogobrojne hitove poput Zvuci ulice, Ja volim je, Ludo zaljubljen, Pričaj mi o ljubavi, Sunčan dan, Stojin na kantunu i mnoge druge.
Kao uvertira u dva centralna vatrometa publika je po prvi puta imala priliku vidjeti i pirotehnički show, a „zagrijavanje“ za glavni događaj pružio je od 22.15 sati „Baby vatromet“, posebno prilagođen najmlađim ljubiteljima „vatrometnih koreografija“ uz pratnju nježne glazbe iz popularnog animiranog filma Frozen. U 23.30 sata dočekana je i glavna točka večeri, Piromuzički vatromet u kojem su se eksplozije na nebu šarenih boja izmjenjivale u skladu s glazbenom podlogom, obradom pjesama grupe ABBA iz mjuzikla Mamma Mia koji je večer ranije u izvedbi Kazališta Komedija rasprodao Ljetnu pozornicu.

Prepune opatijske ulice potvrdile su da je Festival vatrometa postao jedna od najiščekivanijih manifestacija ljetnog programa u Opatiji, i svakako jedan od najatraktivnijih sadržaja u lipnju.

Sinoćnjim „vatrometnim“ događanjima u Opatiji, osim mnogobrojnih Opatijaca i gostiju s Kvarnera i Istre, pridružili su se i domaći i strani gosti koji su odlučili posljednji vikend mjeseca lipnja provesti u Opatiji. U Opatiji trenutno boravi oko 5.500 domaćih i stranih gostiju, kojih je 14% više nego lani.
Turistička 2015. godina u Opatiji je započela rekordno, uz kontinuirano povećanje broja dolazaka i noćenja tijekom svih mjeseci predsezone. Pozitivan trend turističkog prometa nastavljen je i u lipnju, kada je u razdoblju od 1. do 26. lipnja ostvareno 37.584 dolazaka i 108.901 noćenje što je 13% više dolazaka i 7% više noćenja nego u istom razdoblju lani. S inozemnih tržišta ostvareno je 10% više dolazaka i 5% više noćenja, a s domaćeg tržišta čak 37% više dolazaka i 27% više noćenja.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Đorđe Balašević se ovo ljeto vraća u pulsku Arenu

spMay 21, 2019

Riječki anđeli: Nakon što su bolesnoj majci s 4 djece osigurali stan, sada su ga i uredili!

spMay 21, 2019

Film ‘Kula smrti’ u ‘Art kinu’

spMay 20, 2019

Velika obljetnica Fiumanke – punih 20 godina riječke regate

spMay 20, 2019

Riječki tunel ponovno otvoren!

spMay 20, 2019

Riječki lutkari iz Kragujevca se vratili sa šest nagrada!

spMay 20, 2019

Završen je 10. Student Day Festival: Vatra, Urban, Edo Maajka i Darius Syrossian oduševili tisuće mladih

spMay 19, 2019

‘Leica format’: Najbolja predstava hrvatske drame od ‘Vježbanja života’?

spMay 19, 2019

Bare i Majke sinoć zapalili crne ovce u Baški

spMay 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.