Home Vijesti FOTO: Pune ruke posla za riječke HGSS-ovce, spašavali unesrećene u Meragu, Batomlju...

FOTO: Pune ruke posla za riječke HGSS-ovce, spašavali unesrećene u Meragu, Batomlju i na Hahliću!

288
0

Pune ruke posla za neumorne riječke HGSS-ovce. Na svojoj facebook stranici otkrili su pojedinosti o tri posljednje akcije proteklog tjedna u kojima su spašavali pojedince u Meragu

Akcija Merag – 20.09.2021.
Poziv zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 15:30. Saznajemo da se radi o dvije osobe stranog državljanstva, koje su planinareći u smjeru urušne ponikve Meraška Jama na otoku Cresu izgubile orijentaciju, pritom penjući se po strmim padinama.
U trenutku poziva, iste su se nalazile na lokaciji s koje se, uslijed velike strmine te skliske i blatnjave stijene, nisu mogle spustiti.
Odmah po dojavi na teren izlazi 6 članova HGSS stanice Rijeka.
Dolaskom do unesrećenih, a s obzirom na nesigurnost terena, ustanovljena je nužnost korištenja tehničke opreme. Unesrećenima su pružene kacige te pojasevi za osiguravanje, nakon čega je uslijedio transport uz pomoć užeta u dvije dužine, a zatim samostalnim kretanjem unesrećenih uz pratnju članova stanice do cestovne prometnice, čime je ova akcija završila oko 18:50h.

Akcija Batomalj – 23.09.2021.
Poziv zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 15:15h. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi stranog državljanstva, koja je na planinarskoj stazi u blizini mjesta Batomalj ozlijedila nogu te nije u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje.
Odmah po dojavi na teren izlazi 15 članova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila.
Dolaskom do unesrećene, ustanovljena je sumnja na prijelom potkoljenice, nakon čega je uslijedila imobilizacija udlagom te transport nosiljkom UT2000 do cestovne prometnice, gdje je unesrećena predana vozilima Hitne medicinske službe.
Time je ova akcija završila oko 17:45h

Akcija Hahlići – 26.09.2021.
Poziv zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 15:50h. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi koja je planinareći ozlijedila nožni zglob te nije u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje. U trenutku dojave ista se nalazi u planinarskom domu Hahlić.
Odmah po dojavi na teren izlazi 11 članova HGSS stanice Rijeka s dva interventna vozila. Dva člana stanice Quad vozilom po bijeloj cesti dolaze neposredno do planinarskog doma, dok ostatak dolazi terenskim vozilima šumskom cestom do okretišta te nastavlja pješke planinarskim putem Preko kolci.
Dolaskom do unesrećene, izvršena je imobilizacija udlagom, nakon čega je uslijedio transport nosiljkom UT2000 planinarskim putem Pod planinu, a zatim i transport terenskim vozilom do cestovne prometnice.
Time je ova akcija završila oko 19:30

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here