Home Mozaik FOTO: Šarene maskarice preuzele suncem obasjano Korzo

FOTO: Šarene maskarice preuzele suncem obasjano Korzo

1601
0

Dječja karnevalska povorka i ove godine osvojila je srca više od 5200 veselih maškarica i brojne publike. U ukupno 69 karnevalskih grupa, naši najmlađi prošetali su se sunčanim Korzom te pokazali šarene kostime najdražih likova iz crtića, životinja, prirode i mnogih drugih, uz dobro uvježbane koreografije. Oduševljena publika nagradila je mališane pljeskom te pokazala da se sav uložen trud i ljubav svakako isplati.
Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić i Meštar Toni, zajedno s novim princem Antoniom Coferom Kliner i princezom Valerijom Štimac te njihovim pratiteljima Leonorom Belašić, Nikom Škulj i Lukom Šikljan predvodili su povorku, a svojim zvonima zvončari su tradicionalno zatvorili 24. Dječju karnevalsku povorku.
Prije početka povorke Korzom su se ponosno prošetale Prve riječke mažoretkinje, dok su Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice raspjevali i rasplesali publiku. Oslikavanje lica bilo je moguće na nekoliko lokacija u gradu, tako da su i oni nemaskirani mogli biti dio karnevalske atmosfere.
Dječju karnevalsku povorku bilo je moguće pratiti i putem jednog od prijenosa uživo – na Kanalu Ri i službenim stranicama Riječkog karnevala, a za sve one koju su je propustili, maškarano dječje ludilo moguće je pogledati preko snimke povorke koja je dostupna na karnevalskim stranicama na adresi www.rijecki-karneval.hr.
Posebni prilog o Dječjoj karnevalskoj povorci izaći će na 16 stranica u Novome listu u nedjelju 9. veljače.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here