Mozaik

FOTO: Svečanim paljenjem lampica na velikom božićnom drvcu započeo Advent u Opatiji

FOTO: Svečanim paljenjem lampica na velikom božićnom drvcu započeo Advent u Opatiji

Opatija je odjenula romantično blagdansko ruho i zakoračila u najljepše doba godine. Bogat adventski program ovog će vikenda donijeti zabavu bez prestanka – od jutarnjih gastronomskih događanja na „mrkatu“ preko cjelodnevne animacije i glazbenih nastupa kod „Šporera“ te klizališta na Ljetnoj pozornici do noćnog tuluma u klubu Gervais.
Opatija – Svečanim paljenjem lampica na velikom božićnom drvcu na gradskoj tržnici započeo je danas Advent u Opatiji. Romantičnu atmosferu Najljepšeg Adventa uz moreuljepšale su blagdanske pjesme u izvođenju Zbora Kluba 60+ te nastupi Opatijskih mažoretkinja, Dječjeg zbora opatijske osnovne škole i Dječje plesne skupine Gym Dance. Pod svjetlima centralne gradske božićne jelke velik broj posjetitelja uživao je i u nastupu Klape Iskon, jedne od najpopularnijih domaćih klapa.

Adventski program započeo je i kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, koji će tijekom sljedećih mjesec i pol dana – uz „mrkat“ i Ljetnu pozornicu – biti centar događanja u Opatiji. Atraktivno uređeni paviljon pretvoren je u Kućicu orašara i vilenjaka koja je već postala omiljeno zabavište mališana koje tijekom Adventa očekuju brojne predstave, radionice i druženja uz animatore. U bajkovito dekoriranom parku ispred „Šporera“ Xfinity band inaugurirao je pozornicu koja će svakodnevno ugostiti nastupe odličnih glazbenika i DJ-a, a božićni ugođaj upotpunio je miris kuhanog vina i gastronomskih delicija iz prigodno uređenih adventskih kućica.
Središte zbivanja sutra će se preseliti na Ljetnu pozornicu, gdje od jutarnjih sati s radom počinje klizalište, čije će se svečano otvorenje održati u 20 sati, uz veliki vatromet i nastup grupe Trio Asi. Program se nastavlja i na ostalim adventskim punktovima u gradu, ali i brojnim opatijskim hotelima i ugostiteljskim objektima. Jutro će obilježiti gastronomski show na tržnici, animacija i dječje predstave za djecu u „Šporeru“ koja će trajati od 10 do 19 sati te Adventska šetnja Voloskom koja u organizaciji Udruge turističkih vodiča Liburnia kreće u 11 sati ispred Gradske tržnice. Poslijepodnevni sati proteći će u znaku glazbe na tržnici, ispred Šporera i u hotelu Continental, a u 19 sati na Slatini će biti održan program paljenja prve Adventske svijeće u kojem će nastupiti Klapski zbor Opatija te Andrina Frleta uz klavirsku pratnju. Zabava će se nastaviti i u noćnim satima, kada se u centru Gervais održava veliki party „Liminal Clubbing“ na kojem će gostovati i iznimno popularni švicarski DJ Andrea Oliva.
I nedjelja će ponuditi brojne doživljaje za „velike i male“ – jutarnji gastronomski program na mrkatu i cjelodnevnu animaciju za klince u „Šporeru“, gdje će večer svojim romantičnim melodijama uljepšati En Face.
– Subotom i nedjeljom parkiranje je besplatno na svim javnim parkiralištima, osim u garažama Slatina, Sportska dvorana Marino Cvetković, na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike te na prostoru nulte A i nulte B zone u Opatiji, stoga dođite u Opatiju, uživajte u blagdanskoj atmosferi i bogatim programima te doživite Naljepši Advent uz more, poručili su iz Turističke zajednice grada Opatije.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

„Istria nobilissima“ (Plemenita Istra), veliki uspjeh riječkih umjetnika

spDecember 15, 2018

VIDEO: Time Out o Adventu u Rijeci

spDecember 14, 2018

Zbog kvara na grijanju otkazani programi u HNK Zajc

spDecember 14, 2018

Rijeka Advent: Gdje preko vikenda?

spDecember 13, 2018

Lista za Rijeku: Romolo Venucci zaslužuje gradski muzej

spDecember 13, 2018

‘Ljudi za ljude’: Sandi i Saša u subotu skupljaju slatkiše i poklone za braću bez roditelja!

spDecember 12, 2018

Festival kratkih filmova iz cijelog svijeta na 49. KRAF-u 2018. – Rijeka

spDecember 11, 2018

Noć HNK Rijeka: Rijeka je način života!

spDecember 11, 2018

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

spDecember 9, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.