Home Vijesti FOTOGALERIJA: Projekt ‘Dan znanosti’

FOTOGALERIJA: Projekt ‘Dan znanosti’

1242
0

Projekt Dan znanosti partnerski je projekt L’Oréala ADRIA i Udruge Zlatni rez, koji je pokrenut povodom Stogodišnjice L’Oreala 2009. godine. Projekt se sastoji od izvođenja pokusa iz prirodnih znanosti u osnovnim školama, pri čemu su učenici završnih razreda i njihovi učitelji demonstratori pokusa, a mlađi učenici „publika“, a sve sa ciljem kako bi djeca bolje razumjela prirodne znanosti te kako bi se povećalo njihovo zanimanje za ta područja.

Financijsku potporu za provođenje projekta dobiva deset škola. Projekt se provodi u tri županije – Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Ličko-senjskoj županiji, a u 2010. bit će proveden 10. studenog, na Svjetski dan znanosti za mir i razvoj.

Škole su odabrane temeljem prijave na Natječaj koji sadržava opis predviđenih aktivnosti i financijski plan potreban za realizaciju tih aktivnosti. Ideja je da aktivnosti budu takve da njeguju interdisciplinarnost i uključe nastavnike i učenike. Škole sa najkvalitetnijim prijavama odabrane su te će biti financijski podržane kako bi mogle realizirati prijavljene aktivnosti, a izvedba prijavljenih aktivnosti biti će evaluirana.

Škole u kojima će se provesti projekt Dan znanosti odabrao je Nadzorni odbor, koji se sastoji od članova Udruge Zlatni rez, jednog člana L’Oreala ADRIA, jednog člana lokalne zajednice i jednog predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje Podružnica Rijeka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here