Vijesti

FOTOGALERIJA: Projekt ‘Dan znanosti’

FOTOGALERIJA: Projekt ‘Dan znanosti’

Projekt Dan znanosti partnerski je projekt L’Oréala ADRIA i Udruge Zlatni rez, koji je pokrenut povodom Stogodišnjice L’Oreala 2009. godine. Projekt se sastoji od izvođenja pokusa iz prirodnih znanosti u osnovnim školama, pri čemu su učenici završnih razreda i njihovi učitelji demonstratori pokusa, a mlađi učenici „publika“, a sve sa ciljem kako bi djeca bolje razumjela prirodne znanosti te kako bi se povećalo njihovo zanimanje za ta područja.

Financijsku potporu za provođenje projekta dobiva deset škola. Projekt se provodi u tri županije – Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Ličko-senjskoj županiji, a u 2010. bit će proveden 10. studenog, na Svjetski dan znanosti za mir i razvoj.

Škole su odabrane temeljem prijave na Natječaj koji sadržava opis predviđenih aktivnosti i financijski plan potreban za realizaciju tih aktivnosti. Ideja je da aktivnosti budu takve da njeguju interdisciplinarnost i uključe nastavnike i učenike. Škole sa najkvalitetnijim prijavama odabrane su te će biti financijski podržane kako bi mogle realizirati prijavljene aktivnosti, a izvedba prijavljenih aktivnosti biti će evaluirana.

Škole u kojima će se provesti projekt Dan znanosti odabrao je Nadzorni odbor, koji se sastoji od članova Udruge Zlatni rez, jednog člana L’Oreala ADRIA, jednog člana lokalne zajednice i jednog predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje Podružnica Rijeka.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.