Home Mozaik Franci Blašković u Voloskom raspušta »Gori Ussi Winnetou«

Franci Blašković u Voloskom raspušta »Gori Ussi Winnetou«

4843
3

Svi obožavatelji kultnog sastava još kultnijeg Francija Blaškovića – »Gori Ussi Winnetou« – ovog će petka, s početkom u 19 sati u maloj krčmi »Skalinada« u Voloskom imati priliku poslušati svoje miljenike po posljednji put. Naime, kako nam je potvrdio Blašković, nakon sutrašnjeg oproštajnog performansa, »Gori Ussi Winnetou« i službeno prestaje postojati, a zašto točno dolazi do raspuštanja grupe istarski će glazbenik svim zainteresiranim fanovima otkriti u »Skalinadi«. Performans u Voloskom, međutim, neće biti, kako naglašavaju Blašković i GUW-ovci, nikakav patetični oproštaj, niti tipični koncert, već završni nastup sastava koji je iza sebe ostavio šezdesetak snimljenih albuma. Franci će u Skalinadi predstaviti i 12 albuma nastalih tijekom 2008. godine, s naglaskom na 49. album, »Bojanova stotka« kojim istarski umjetnik, pjesnik i novinar Bojan Žižović zaključuje svojih 100 tekstova napisanih za GUW. Dotični je album nastao u produkciji Josipa Maršića, člana GUW-a poznatijeg kao JMB Tinturić.
    Iako nam je Franci rekao da te večeri ne namjerava pjevati, u goste je pozvao svog dugogodišnjeg prijatelja, također kultnog slovenskog glazbenika Marka Brecelja koji će kraćim nastupom uveličati GUW-ov »oproštaj« u »Skalinadi«.
    Kao dodatni razlog za posjet vološćanskoj krčmi sutra navečer najavljeno je i besplatno dijeljenje starih i novih nosača zvuka Francija i GUW-a.
    Podsjećamo, osim »Bojanove stotke« u drugom su dijelu ove godine Franci Blašković i »Gori Ussi Winnetou« pod etiketom »Sviram tiho – slušaj glasno« snimili i albume »43. Istarska« (48. ploča, julska), »Noge mi smrde – u srcu su govna« (55. ploča, septembarska), »Pupobljak – Hommage Partijskoj ćeliji« (56. ploča, oktobarska), »After Shawe – Penisirijada Goriussiseja« (57. ploča, novembarska) i »Sretan Božić – Bojanova 110. eli Božićna porno priča – 5 godina poslije« (58. ploča, decembarska). Franci posebno ističe dobru suradnju s Bojanom Žižovićem, autorom tekstova.
    – Bojan ima štorije ke su mračna strana miseca i »overdose reality«, »click« ki otkucava moj bioritam, u rasponu od pedofilije u ime oca, sina, duha do prodavača usisavača, koji u sklopu svoje prezentacije reže vene i usisava krv ne bi li pridobio potrošače – izjasnio se Blašković nedavno o dotičnoj suradnji. (novi list)

3 COMMENTS

 1. postvani prijatelji
  jedan sam od fanova francija blaskovica i naravno gori ussi winnetou ali u srbiji je nemoguca misija naci bilo koje izdanje GUW-a
  pa vas ljubazno molim da mi pomogneete da dodjem do bar nekog originalnog izdanja ovog kultnog sastava
  unapred zahvalan

 2. ma oni ti nemaju izdavačku kuću i nema ti takve stvari kao original cd gori ussi winnetoua, oni jednostavno snime stvar i sprže par cd-a i podijele ekipi i tako se šire njihove stvari…

 3. Nikad neću zaboravit koncert u Zagrebu, Močvara puna ko šipak, a ekipa spontanoo: Fra-njooo, Fra-njooo!
  Pa nek neko kaže da nismo državotvorni…
  Franci svirao, ili ne svirao, snimao ili ne snimao, Bog te poživi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here