Home Sport Furioznih 90 minuta za finale: Rijeka Jack Pot – Plamen 2:0

Furioznih 90 minuta za finale: Rijeka Jack Pot – Plamen 2:0

2041
0

Rijeka Jack Pot odigrao je utakmicu za pamćenje. Kada se pljesak s dobro popunjenih tribina nakon devedesete minute stišao publika je ponavljala jednu jednostavno složenu rečenicu.“Kakva tekma!“. I uistinu, cure su odigrale utakmicu koje se ne bi postidjeli ni njihove muške kolege. Počelo je u visokom ritmu koji nije padao tijekom cijele utakmice. Nakon tri uzastopno izgubljena susreta od Križevčanki stručni stožer i igračice naučili su gradivo i pobijedili Plamen njihovom igrom. Križevčanke su mlada, borbena ekipa i Riječankama nisu ponudile niti u jednom trenutku predah. Na momente oštra igra zaista je davala dojam da se radi o muškoj nogometnoj utakmici. U prvih dvadesetak minuta igralo se između dva šesnaesterca, bez izglednijih prilika s obje strane.U 25. minuti susreta Barbara Perić izvela je prekrasan slobodan udarac. Lopta je putovala u okvir gola, gostujuća vratarka Horvat uspjela je obraniti udarac ali ne i zadržati loptu. Ispuštena lopta bila je lak plijen za Juko koja sa nekoliko metara postiže pogodak za vodstvo Riječanki. Nakon toga bilježimo nekoliko prilika s obje strane, a ono što je ulilo dodatnu sigurnost Riječankama bilo je nekoliko sigurih intervencija Mie Grković koja je igrački dres po drugi puta zamijenila golmanskim. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnim vodstvom Jack Pota.

Drugo poluvrijeme Križevčanke su krenule silovito. No, danas sigurna Grković, smirena obrana u sastavu Jurić-Makar-Oštarčević, i vraćanje u obranu cijelog ostatka ekipe rezultiralo je da su Riječanke nakon desetak minuta ponovno preuzele inicijativu na travnjaku. Sredinom su suvereno vladale odlične Štokan i Zandona, reprezentativna četvorka Morožin-Horvat-Juko-Perić iz minute u minutu je vrhunskom kombinatorikom pokazivala zašto je u najboljoj hrvatskoj selekciji, a u samom vrhu napada Vrbanić je neprestano pritiskala obrambene igračice Plamena. I onda se u 62. minuti dogodila majstorija. S desne strane po boku je probila Juko i plasirala loptu u šesnaesterac do Perić. Iako u izglednoj situaciji za šut, Perić je potegla još nekoliko metara usput „okrenuvši“ dvije igračice Plamena i iskosa sa desne strane pogodila lijeve rašlje nemoćne Horvat. Velemajstorski pogodak, eksplozija na tribinama i sve i jedna igračica Jack Pota u klupku radosti u šesnaestercu Plamena.

U 70. minuti susreta Štokan je više nespretno, nego namjerno u vlastitom šesnaestercu oborila gostujuću Jurinić te je sutkinja Gurdon Bašimamović pokazala na bijelu točku. No, danas je Jack Potu jednostavno bilo nemoguće dati gol.Udarac Malkoč gotovo rutinski obranila je briljantna Grković. Kroz ostatak susreta gledali smo i dalje totalni nogomet, ali pogodaka više nije bilo.

Iako smo u najavi susreta plasman u finale Kupa okarakterizirali gotovo nemogućom misijom, uslijed uzastopnih poraza od ekipe Plamena, prosutih devet bodova u tri posljednje prvenstvene utakmice, ozljeđenih vratarki, te izostanka nekoliko standardnih prvotimki također uzrokovanih ozljedama, današnja igra Riječanki demantirala nas je u potpunosti. Borbenost, požrtvovnost, brze reakcije, odlična primanja lopti, dobra kombinatorika, hladne glave u utakmici u kojoj je bilo dosta oštre igre i na kraju ono najvažnije, karakter, izdigle su riječku ekipu iznad svih nedaća koje su ih sustigle i ovaj put uistinu pokazale zašto su ove sezone Riječanke u vrhu hrvatskog ženskog nogometa.

U drugoj polufinalnoj utakmici Žnk Osijek bio je bolji od Žnk Split rezultatom 5:0, te ćemo u finalu hrvatskog Kupa po treći put uzastopno gledati Rijeka Jack Pot i Osijek. (g.hajtić)

Previous articleKad je Papa bio u Rijeci, Zagrepčani nisu suosjećali s nama pa nećemo niti mi s njima
Next articleFOTOGALERIJA: Posjet Pape Hrvatskoj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here