Home Najnovije Gradonačelnik optužio županijske radnike u kulturi za nekulturu

Gradonačelnik optužio županijske radnike u kulturi za nekulturu

1300
4

Da se nastavlja tihi rat Grada i Županije potvrđeno je zadnjih dana, a povod su ovaj put bile Riječke ljetne noći. Naime, premda je i ove godine u sklopu festivala trebao biti izveden operni spektakl Tosca na tri riječke lokacije, od toga se odustalo zbog, kako je na pressici povodom predstavljanja ovogodišnjeg festivala rekla intendantica Nada Matošević Orešković, izostanka suradnje s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja, inače ustanovom pod ingerencijom Županije. ‘Drugi čin Tosce odvija se u Guvernerovoj palači. Budući da je ravnateljica muzeja ove godine odlučila podignuti cijenu najma prostora, na to nismo mogli pristati. Riječ je o lošem primjeru suradnje među kulturnim institucijama’ izjavila je intendantica.

Na današnjem aktualnom satu SDP-ova vijećnica Ivana Jurčić aktualizirala je taj problem upitavši gradonačelnika da pojasni otkazivanje Tosce. ‘Nije prvi put da imamo problema s Pomorskim i povijesnim muzejom’ rekao je Obersnel i izrazio nezadovoljstvo što djelatnici muzeja svoja vozila parkiraju u prostoru parka ispred Guvernerove palače. ‘Nakon rasprave o parkiranju prestao sam koristiti pojam kulturni radnici i koristim radnici u kulturi jer svi radnici u kulturi ne moraju biti i kulturni’ poentirao je Obersnel.

Da je riječ o unaprijed režiranom igrokazu za javnost, a kojem su povod vjerojatno međusobni obračuni frakcija unutar županijskog i gradskog SDP-a  jasno je svima jer Jurčić kao članica SDP-a zasigurno informaciju o otkazivanju Tosce može dobiti izravno od Obersnela, a ne čekati aktualni sat da bi dobila odgovor. (sp, foto: http://hvm.mdc.hr/)

4 COMMENTS

  1. SRAMOTNO JE DA GUVERNEROVA PALAČA NIJE POD INGERENCIJOM GRADA, A JOŠ JE SRAMOTNIJI OKOLIŠ GUVERNEROVE PALAČE PRETVOREN U PARKIRALIŠTE.
    TO JE PRAVO LICE BALKANIZMA NA ČELU SA KOMADINOM I OBERSNELOM

  2. očito nisi dobro pročitao članak, obersnel se buni što parkiraju u dvorištu guvernerove

  3. f1,a šta ti imaš protiv Svorinicha i Pesciuta? I ko da oni mogu nešto tu odlučit…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here