Vijesti

Gradonačelnik zadovoljan poslovanjem komunalnih društava oporba udarila po Energu

Gradonačelnik zadovoljan poslovanjem komunalnih društava oporba udarila po Energu
foto: rijeka.hr

foto: rijeka.hr

Gradsko vijeće prihvatilo je danas izvješće o poslovanju komunalnih društava za 2014. godinu. Pojašnjavajući Izvješća o poslovanju gradonačelnik Vojko Obersnel je ponovio kako je samo TD Energo poslovalo s gubitkom, iz već poznatih razloga. Ukupna imovina svih društava znatno je povećana, dok je u razne komunalne zahvate investirano preko 150 milijuna kuna. „S obzirom na utjecaj koji gradska komunalna i trgovačka društva imaju na komunalni standard građana, možemo biti zadovoljni rezultatima poslovanja u 2014.g. Izuzetak je dakako TD Energo, ali tu bez drugačijih zakonskih rješenja koja se odnose na distribuciju toplinske energije, ne možemo očekivati poboljšanja“ kazao je gradonačelnik Obersnel te dodao kako su usprkos otežanim uvjetima poslovanja, cijene komunalnih usluga, osim cijene Energa, u Rijeci na razini prosjeka u RH, a u nekim segmentima i niže.
Gradonačelnik Obersnel je zaključio kako će se odlukama Skupština društava, ostvarena dobit rasporediti za pokriće gubitka prethodnih razdoblja ili za zadržanu dobit. Revizorske tvrtke koje su obavile reviziju temeljnih financijskih izvješća za 2014.g. dale su na sva izvješća pozitivno mišljenje vezano za istinito i objektivno prikazivanje u svim materijalno značajnim odrednicama financijskog položaja društva.
Brojne kritike na rad komunalnih društava, posebno Energa došla su iz gradske oporbe, a izvješće nije podržao ni vladajući HNS. Ipak, prošlo je glasovima ‘nezavisnih’ prebjega iz Laburista.
Vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić istaknuo je činjenicu pada prihoda u svim komunalnim društvima ocijenivši to dobrim putokazom u kojem smjeru ide grad u smislu pada kupovne moći i odljeva stanovništva. Švorinić je ocijenio besmislenim ocjenjivanjem njihove uspješnosti temeljem činjenice jesu li godinu završili u plusu ili minusu.
– Osnovna svrha komunalnih društava je osiguravanje kvalitetne usluge uz prihvatljive cijene, a pitanje je da li ih u tom smislu uspješnima ocjenjuju naši sugrađani u gradu kojeg sve analize ocjenjuju najskupljim za život, ustvrdio je uz ocjenu da je najnezadovoljniji radom Energa koji godinama guli i obmanjuje građane koji plaćaju račune kao da žive na Antartici.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.