Home Vijesti Gradski proračun u slobodnom padu

Gradski proračun u slobodnom padu

992
4

Novi rebalans koji će biti predložen gradskom vijeću krajem ovoga mjeseca, smanjiti će gradski proračun za daljnjih 50-tak milijuna kuna. Tako će ukupni iznos za 2009. godinu iznositi tek nešto iznad 850 milijuna kuna što je gotovo 15-postotno smanjenje u odnosu na proračun iz 2008. godine koji je premašio milijardu kuna. U toj godini, riječki je proračun iza zagrebačkog bio drugi u državi, a ove godine ga je i prije rebalansa pretekao splitski. S obzirom na vrlo lošu gospodarsku sliku u gradu i okruženju, još teža situacija očekuje se u sljedećoj godini što će zasigurno usporiti ili potpuno zaustaviti pojedine gradske projekte koji su napredovali puževom brzinom i onda kada je novaca bilo puno više.

korzo3
Pesimistične gospodarske prognoze u Rijeci

Osim reduciranja troškova gradske uprave, očekuje se da će najviše ‘nastradati’ sportski i kulturni projekti, a najveći pritisak biti na gradski socijalni program koji zbog srozavanja standarda Riječana, ima sve veći broj korisnika. (rd)

4 COMMENTS

  1. A još ?
    Ona dvorana “na Zamete” je baš bila neophodna , čuo sam da se već i Madona raspituje za termine koncerta , ali ne može na red od važnih rukometnih utakmica, sporta koji je u svijetu malo važniji od kriketa !
    Recept velikog maga Linića: “Grad preduzeće ” očito ne funcionira !
    Di ste sad , sva gerijatrijo , svi prokleti bajadere koje vas je kupio mukte busnim kartama i fažolom u Ronjigima, a u biti koji ste nas sredili (sjeb…i), glasajući opet za ovoga !
    E, pa neka, evo vam ga sad, dao bog da se uvede posebni prirez na penzije, a posebno na one EX članova KPJ-u !!!

  2. narod glasao za obija i kretene, sad nek trpi, dobili su zahvalnicu nakon izbora u vidu 40% skuplje vode. Gradski proračun krahirao gore nego država hrvatska. Dok kerum nastoji svu splitsku djecu smjestit u vrtiće obersnel se bavi pizdarijama spuštanja sa riječkog nebodera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here