Home Mozaik Grupa Grad najavila novi singl nakon 12 godina pauze

Grupa Grad najavila novi singl nakon 12 godina pauze

494
0

‘Deset’ nosi sve prepoznatljive karakteristike Grada – sjajnu vokalnu interpretaciju Deana Škaljca, moćnu gitarsku ‘vožnju’ Orijena Modrušana i Igora Stevanovića Stiva, te snažnu i uigranu podršku nove ritam sekcije koju čine basista Sergej Hofman (Turisti) i Branko Kovačić (Jonathan) na bubnjevima.

Svoju preko tri i pol desetljaća dugu karijeru grad je započeo 1985., te se vrlo brzo etablirao kao jedan od najboljih novih bendova rock scene bivše države. Te su godine na pozornice diljem bivše države stigli i Let 3, Fit, Ogledala, Cacadou Look, a upravo je Grad istican kao perjanica tadašnje scene.

Objavljivanje debi albuma “Ljudi” (1991., Nema Problema), Novi list je proglasio “jednim od najvažnijih događaja u povijesti riječke scene”, a na njemu su najbolje pjesme iz dotadašnjeg opusa Grada, kao što su ‘Vodi me’‘Zid’ i klasik ‘Ima li nešto’.

Njihova glazba bila je energični novovalski rock, ali s puno melodioznosti, usporediva na primjer s prvom fazom grupe U2, a među hitovima koji su i dan danas prepoznati kao neka od najvažnijih djela riječke (ali i puno šire) scene su ‘Riječi’‘Eni’‘Nebo’ i ‘America’ – singl koji je po objavljivanju istoimenog drugog studijskog albuma, tjednima držao vrh popularnog Hit Depoa.

Grad je bio jedna od važnih glazbenih karika na riječkoj rock sceni  čiji je utjecaj i danas neizbrisiv, što najbolje opisuje jedna od njihovih definicija: “Grad nije bend, Grad je dijagnoza”.

Novim singlom spremni su za novu etapu karijere, te kao i svi, s nestrpljenjem čekaju prvu priliku da ovu I druge nove pjesme predstave uživo pred publikom. (Redakcija.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here