Home Vijesti GSV: Vlada namjerno uništava 3.maj?

GSV: Vlada namjerno uništava 3.maj?

192
1

Gospodarsko-socijalno vijeće Primorsko-goranske županije danas je raspravljalo o teškoćama u Brodogradilištu “3. maja” i zaključilo da u toj županiji nema alternative brodogradnji, da je njezin opstanak važan iz gospodarskih, socijalnih i sigurnosnih razloga te da radnici uoči privatizacije nisu ravnopravni s radnicima drugih brodogradilišta koja, za razliku od “3. maja”, imaju ugovorene poslove. Među ostalim, čulo se da su u brodogradilištu sklapani nepovoljni ugovori s kooperantima te da postoji ugovor o kooperaciji s tvrtkom s jednim zaposlenikom, a poslije je ugovoreno da radnici budu podkooperanti te kooperantske tvrtke – za gradnju broda u vlastitu brodogradilištu.

Iz sindikata se predlaže da državno odvjetništvo i policija, kako je rečeno, pregledaju potpisane ugovore i cijene rada kooperanata.

Među članovima Nadzornog odbora “3. maja” čula se pak ocjena da je sadašnji Nadzorni odbor najbolji do sada te da do sada nije bilo jakih razloga za opoziv Uprave, iako su sindikalni predstavnici ustrajali u tome zahtjevu.

Iako se sudionici sjednice u tijeku rasprave nisu složili o svim pitanjima, složili su se da je brodogradilištu potrebno što prije osigurati nove poslove i ugovore.

Osim toga županijski GSV uputit će Vladi zahtjev da se hitno sazove sjednica nacionalnog GSV-a na kojoj bi se predstavio hrvatski položaj u pregovorima o brodogradnji s europskom upravom.

Na sjednici GSV-a izneseni su razni prijedlozi. Tako sindikalisti smatraju da nije vrijeme za privatizaciju brodogradilišta i da treba pričekati da prođe kriza te da zatim u brodogradilište treba doći pravi ulagač, a ne špekulanti, koje zanima samo vrijedan prostor brodogradilišta. (Hina)

Previous articleFrančišković: Neću razapinjati Rubčića
Next articlePrekrižimo rak vrata maternice i dojke

1 COMMENT

  1. Pa normalno da vlada namjerno uništava 3. maj kad žele na tom mjestu sagraditi hotel i napuniti svoje ne tako prazne džepove

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here